Woon-droom Zuidbuurt definitief van de baan

03-09-2020 Wonen Redactie

Het gebied bij de Zuidbuurt waar de woningen hadden moeten komen.

VLAARDINGEN - Er komen definitief geen twaalf woningen aan de rand van de Westwijk op de locatie Spirit 2. De initiatiefnemers van het project en de gemeente zijn niet tot overeenstemming gekomen. De samenwerking is officieel beëindigd. De locatie kan opnieuw worden ontwikkeld voor een nader te bepalen bestemming. Op dit moment zijn daar nog geen plannen voor.

Het overleg tussen de gemeente en de groep particulieren die woningen aan de Zuidbuurt wilden bouwen liep dit voorjaar vast. De reden? De gemeente Vlaardingen en de groep CPO-Spirit 2 (CPO= Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) waren het niet eens over wie nu de eerstvolgende stap moest zetten. Vanuit de gemeente was er in 2018 al een akkoord, maar daarbij ging het officieel nog maar enkel over het uitspreken van de intentie om de beoogde locatie voor ontwikkeling te benoemen. Dat klinkt heel formeel en dat is het ook. De gemeente wilde eerst een uitgewerkt bouwplan zien van de CPO-groep maar diezelfde groep wilde juist dat de gemeente eerst kwam met een vastgesteld bestemmingsplan, inclusief een globaal bouwoppervlak.

Daarmee omzeilde de CPO-groep volgens de gemeente (een deel van) de inspraakprocedure met eventuele bezwaren tegen de bouw. Het is wel zo fijn als bouwplannen niet door de omwonenden geblokkeerd worden natuurlijk. Dat gebeurde bijvoorbeeld wel bij de plannen voor een vijftal patiowoningen (bungalows) aan het Muskuskruid. Een situatie die de CPO-groep aan de Zuidbuurt blijkbaar wilde voorkomen. De gemeente ging er niet in mee.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date