Marathonweg wordt opgelapt

17-06-2021 Nieuws Erik Meijer

VLAARDINGEN – Oplappen - volgens Van Dale 'iets ouds repareren, verstellen'. De gemeente gaat het doen met de Marathonweg. Een beetje zoals vroeger nog sokken werden gestopt. Wie doet dat nog? Gat in de sok? Nieuwe sokken! Maar geld voor een nieuwe Marathonweg is er niet en dus volgen wat cosmetische ingrepen.

De gemeente stuurde een persbericht waarin die ingrepen worden verkocht als 'de grote sprong voorwaarts' maar dat hele persbericht had kunnen worden teruggebracht tot die ene open deur die er wel degelijk in staat: 'Het uitgangspunt is om met het beschikbaar budget het meest optimale resultaat te bereiken.' Hoe optimaal dat is moeten met name de omwonenden maar beoordelen. Die werden eerder betrokken bij een 'inspraaktraject' waarin meerdere varianten werden gepresenteerd. Destijds kwamen zelfs ondertunnelen of overkappen nog op tafel. Of anders toch het deels verdiept aanleggen/verleggen van de Marathonweg. De werkelijkheid blijkt weerbarstig. De bewoners moeten het doen met geluidsreducerend asfalt. Iemand nog een rondje inspraak?

Wat er met de Marathonweg gaat gebeuren, is bedoeld om de doorstroming van het verkeer te bevorderen en de veiligheid te vergroten. Een middeneiland ter hoogte van de fietsersoversteek van de Zuidbuurtseweg, verkeerslichten op het kruispunt met de Marnixlaan, nieuwe intelligente verkeerslichten bij het kruispunt met de Floris de Vijfdelaan en Billitonlaan en een herstructurering van het kruispunt met de Westlandseweg. Ondertussen vestigen nieuwe bedrijven zich in de Rivierzone en staan daar - denk aan District U - grote woningbouwprojecten op punt van beginnen. De Marathonweg zal dus alleen maar drukker worden. Als klap op de vuurpijl worden er ook nog eens extra woningen langs de Marathonweg gebouwd. Welkom in Vlaardingen! Over het instellen van een milieuzone, met verplicht schonere vrachtwagens is niets meer vernomen. Zoals we in 2019 al schreven: de Marathonweg is de boulevard van de verbroken beloftes.Gerelateerd