Woningmarkt Vlaardingen presteert goed

22-07-2015 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - De koopwoningmarkt voor bestaande woningen in Vlaardingen blijft zich verbeteren. In het tweede kwartaal van 2015 zijn er 22,4 procent meer woningen verkocht dan in het eerste kwartaal van het jaar. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2014 is er zelfs sprake van een stijging van 48,5 procent. 

Dat concludeert makelaar Edwin Hermus werkzaam bij van Driel Makelaardij namens het Vlaardings Makelaars Consortium. Uit een analyse van de nieuwe woningmarktcijfers blijkt dat vooral eengezinswoningen momenteel beter verkopen met 72 woningen nu tegen 47 in het eerste kwartaal. 

De koopwoningmarkt blijft toch een plaatselijke/regionale aangelegenheid, want er zijn grote verschillen tussen Vlaardingen (en de omliggende gemeenten) met de landelijke woningmarktcijfers. Landelijk ligt de hoeveelheid verkochte woningen weer redelijk op het niveau van voor de crisis, Vlaardingen kent nog steeds 38,5 procent minder transacties dan voor de crisis. 

Ook de (gemiddelde) verkoopprijzen in Vlaardingen kennen nog een dalende trend, terwijl in andere delen van het land al sprake is van stijging. Volgens Edwin Hermus komt dit in Vlaardingen vooral door het grote aanwezige aanbod van te koop staande woningen.

Hermus: ,,De 946 te koop staande woningen, waarvan 615 appartementen zorgen voor een extra prijsdruk, de vraag/aanbodverhoudingen kloppen niet. De toevoeging van vele nieuwbouwwoningen aan de markt zorgt er voor dat het herstel van de bestaande koopwoningmarkt langzamer verloopt.  De prijsdalingen zijn wel wat  aan het afvlakken ten opzichte van eerdere jaren.’’Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date