Woningmarkt Vlaardingen klimt uit dal

20-01-2015 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - De woningmarkt voor bestaande woningen in Vlaardingen is zichtbaar uit het diepe dal aan het klimmen. Dat is de conclusie van het Vlaardings Makelaars Consortium over de nieuwste woningmarktcijfers. Edwin Hermus, makelaar bij van Driel Makelaardij, geeft aan dat er in 2014 bijna 21 procent meer woningen verkocht zijn dan in 2013. De  appartementen stijgen met ongeveer 25 procent nog harder dan de eengezinswoningen (16 procent). In 2014 zijn er in totaal 411 woningen verkocht. 

In het vierde kwartaal van 2014 was het percentage stijging zelfs 44 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2014. De woningmarkt voor bestaande woningen in Vlaardingen is duidelijk een inhaalslag aan het maken, aldus Edwin Hermus. Consumenten zien steeds meer verkocht-borden op woningen verschijnen en dat is dus ook duidelijk aan de cijfers te zien. 

Een belangrijke reden voor de stijgende verkoopaantallen is de extreem lage hypotheekrente in combinatie met de nog steeds lage verkoopprijzen. Vooral de toename van  appartementenverkopen in het vierde kwartaal is opmerkelijk. Er zijn 76 procent meer appartementen verkocht dan in het derde kwartaal. 

Het is wel spannend of de woningmarkt zich blijft herstellen. Vanaf 1 januari gelden nieuwe hypotheekregels, waarbij het vooral voor starters moeilijker is geworden een hypotheek te krijgen.  Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date