Woningmarkt blijft aantrekken in Vlaardingen

18-07-2014 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - Zonniger tijden voor de woningmarkt in Vlaardingen!  Na de steeds positiever wordende landelijke woningmarktberichten, blijkt dat ook in Vlaardingen een stijgende lijn van verkooptransacties zichtbaar is. Edwin Hermus, werkzaam bij van Driel Makelaardij analyseert ieder kwartaal de Vlaardingse woningmarktcijfers voor het Vlaardingse Makelaarsconsortium. 

,,Zowel ten opzichte van het eerste kwartaal 2014, als ten opzichte van het tweede kwartaal 2013 is het aantal verkooptransacties in Vlaardingen met bijna 28 procent gestegen'', zegt Hermus. Dat is een stijging van 22 woningen binnen één kwartaal. Landelijk is er sprake van een stijging van 20,1 procent ten opzichte van het 1e kwartaal 2014 en zelfs meer dan 41 procent vergeleken met het tweede kwartaal 2013. Bij dat laatste percentage blijft Vlaardingen dus wat achter met het landelijke gemiddelde. 

Zeer opvallend gegeven is dat de stijging van verkooptransacties in Vlaardingen geheel te danken is aan appartementen. Er zijn zelfs twee eengezinswoningen minder verkocht dan in het eerste kwartaal. Daar staan dus 24 extra appartementenverkopen tegenover. 

De verkoopprijzen herstellen zich nog niet. ,,Daar is ook meer tijd voor nodig,  aangezien het woningaanbod nog te groot is in Vlaardingen'', aldus Edwin Hermus. De gemiddelde  verkoopprijs voor bijvoorbeeld appartementen is gedaald van ongeveer € 123.500,- naar € 117.500,-. Wel worden met name nieuwe (marktconform) aangeboden woningen beduidend sneller verkocht dan het 'oude' aanbod. 

De hoeveelheid te koop staande woningen blijft onverminderd hoog en is zelfs weer gestegen met anderhalf procent.  Er staan nu 980 woningen in Vlaardingen in verkoop. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date