Waterweg Wonen laat huurders betalen voor winactie

03-06-2022 Wonen Erik Meijer

VLAARDINGEN – Waterweg Wonen gaat een jaarlijkse winactie opzetten waarbij huurders geldbedragen kunnen winnen. De hoofdprijs is één maandhuur, de tweede prijs een halve maandhuur en de derde tot en met vijftigste prijs € 50,-. Een sympathiek idee natuurlijk ware het niet dat het de huurders zelf zijn die de prijzen gaan ophoesten. De woningcorporatie stopt namelijk tegelijkertijd met de jaarlijkse teruggave van zes euro aan huurders die via een automatische incasso hun huur betalen.

,,De jaarlijkse teruggave van zes euro stamt uit de tijd dat het nog niet vanzelfsprekend was via een automatische incasso te betalen’’, zo schrijft Waterweg Wonen in een brief aan de huurders. We willen een automatische incasso niet verplichten maar wel stimuleren, vandaar deze leuke winactie.’’ U begrijpt; alleen huurders die via een automatische incasso betalen, maken kans op de prijzen.

Waterweg Wonen verwacht dat het totale prijzengeld onder de 4.500 euro blijft. Een eenvoudige rekensom leert dat die verwachting ruimschoots haalbaar lijkt. Er wordt 48 keer 50 euro uitgedeeld. Daarmee staat het prijzengeld op 2.400 euro. Er is daarnaast dus nog 2.100 euro over voor de hele en halve maandhuur. Zelfs met twee winnaars in de vrije sector moet € 4.000,- wel genoeg zijn.

Waterweg Wonen heeft 11.000 huurders. Zestig procent van die huurders betaalt via een automatische incasso en doet dus mee aan het ‘prijzencircus’. Tegelijkertijd zijn dat dus ook de 6.600 huurders die elk zes euro inleveren, oftewel samen een kleine 40.000 euro. Daarvan geeft Waterweg Wonen een tiende deel uit aan prijzen. Tel uit je winst. Wij noemen dat thuis een sigaar uit eigen doos.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date