Vlaardingse woningmarkt ontwikkelt zich goed

15-04-2016 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - Het eerste kwartaal van 2016 is naar verwachting behoorlijk positief afgesloten. Hoewel het aantal verkochte woningen met 158 wat lager ligt dan het vierde kwartaal van 2015, is dit aantal wel ruim 25 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2015. Edwin Hermus heeft namens het Vlaardingse Makelaars Consortium de laatste woningmarktcijfers geanalyseerd. 

Voor het eerst sinds de crisis zijn er in Vlaardingen ook weer wat voorzichtige positieve prijsontwikkelingen te zien. Dit is vooral het geval bij eengezinswoningen en luxere appartementen. Bij eengezinswoningen en appartementen neemt de looptijd af, ofwel neemt de verkoopsnelheid toe. Bij eengezinswoningen wordt de onderhandelingsmarge tussen vraag- en verkoopprijs kleiner. 

De hoeveelheid te koop staande woningen neemt dit kwartaal duidelijk af. In het eerste kwartaal van 2016 staan zeven procent minder woningen in de verkoop dan in het vierde kwartaal van 2015. De verhouding van het te koop staande aanbod blijft hetzelfde. 65 procent van het aanbod is een appartement, 35 procent een eengezinswoning.

Gerelateerd