Visgraat laminaat of visgraat pvc

04-11-2022 Wonen Ingezonden mededeling

Visgraat is tegenwoordig een favoriet legpatroon voor vloeren in woningen of bedrijfspanden. Vloeren kunnen in allerlei motieven worden gelegd in een repeterend patroon, waaronder visgraat. De planken worden in dit geval in een hoek van 90 graden tegen elkaar geplaatst. Doordat het lijkt op de graat van een vis, heeft het deze naam gekregen. Een klassieke variant hierop is de Hongaarse punt, waarbij de planken in een hoek van 45 tot 60 graden worden gelegd. Alsnog geldt dit als een visgraatmotief. Steeds meer mensen kiezen voor dit motief voor vloeren in woonkamers of slaapkamers. Naast volledig houten planken kun je kiezen voor alternatieven als visgraat laminaat of visgraat pvc. Deze zijn over het algemeen goedkoper dan echt houten vloeren, maar bieden eenzelfde uitstraling.

Verschillen tussen visgraat laminaat of pvc

Met de huidige technologische ontwikkelingen zijn de visgraat laminaat of visgraat pvc vloeren nauwelijks nog van echt te onderscheiden en dus zeker de moeite waard. Bovendien zijn ze eenvoudiger te onderhouden, waardoor u lang profijt van uw vloeren zult ondervinden. Een duidelijk verschil tussen de visgraat laminaat en visgraat pvc is de prijs. Je betaalt meer voor een pvc-vloer dan voor een alternatieve laminaat vloer. Toch zijn beiden van uitstekende kwaliteit, zeker in de huidige markt. Bij een pvc-vloer heb je bovendien een egale basisvloer nodig om de vloer gelijk te krijgen. In verhouding tot laminaat is pvc beter bestand tegen water en dus eenvoudiger schoon te houden. Net als bij echt houten vloeren gaan laminaat en vocht minder goed samen en zul je hier rekening mee moeten houden bij onderhoud aan de vloeren. 

Visgraat laminaat

Door een vloer in visgraatmotief te leggen, zal de ruimte door de diagonale lijnen groter lijken. Het klassieke visgraatmotief is tegenwoordig verkrijgbaar in laminaat, waarbij uit diverse kleuren en plankbreedtes is te kiezen. Afhankelijk van de breedte creëer je een robuust of juist stijlvol karakter met een nieuwe vloer in visgraat laminaat. Met een fijner visgraatmotief is vaak optisch meer diepte te realiseren. Kleuren in licht eiken, white wash of licht grijs lenen zich hier uitstekend voor en geven een chique uitstraling aan een moderne inrichting. Visgraat laminaat kan gelegd worden in woonkamers, gangen, keukens of badkamers en geeft zelfs aan kleinere ruimtes een luxe uitstraling.

Visgraat pvc

Met visgraat pvc doe je helemaal mee met de laatste trends. Ondanks dat visgraatmotief een klassiek legpatroon is, neemt de populariteit weer toe. Ook voor een pvc-vloer is dit een motief dat zich uitstekend leent voor een moderne, doch stijlvolle uitstraling. Een prima alternatief op een houten visgraatmotief, wat een stuk eenvoudiger is om te onderhouden. De vloer is uiterst duurzaam en slijtvast en een stuk goedkoper dan het leggen van een houten vloer. Voor een betaalbare vloer in visgraatmotief kies je voor visgraat pvc, waarvan je nauwelijks door hebt dat het niet echt hout is. Als extra bonus geldt dat met pvc een maximaal rendement met vloerverwarming te behalen.


Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date