Verhuismogelijkheid voor wie te duur woont

27-04-2017 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - Woningstichting Samenwerking en Waterweg Wonen gaan hun huidige huurders met te hoge woonlasten de mogelijkheid bieden om met voorrang naar een goedkopere woning te verhuizen. De gemeente Vlaardingen en de woningcorporaties hebben hierover een overeenkomst gesloten. Het zogenoemde ‘Experiment Passend Wonen’ loopt van 1 juli 2017 tot en met 25 juni 2019.

Wethouder Hans Versluijs: ,,De woningcorporaties gaan een groep mensen met te hoge woonlasten helpen om met voorrang te verhuizen naar een woning met een lagere huur. Zo gaan de woonlasten van deze mensen beter passen bij hun portemonnee. Huurders kunnen aangeven of ze deze hulp nodig hebben. Ik vind het een goed initiatief om financiële problemen te voorkomen of te verminderen!’’

 

Passend wonen

Wie huurtoeslag ontvangt of daar recht op heeft en per 1 juli een hogere huurprijs heeft dan € 592,55 (een- of tweepersoonshuishoudens) of € 635,05 (drie- of meerpersoonshuishouden) heeft met het experiment van de woningcorporaties de mogelijkheid om met voorrang naar een goedkopere sociale huurwoning te verhuizen. Wie in aanmerking komt en interesse heeft, kan contact opnemen met de eigen woningcorporatie voor meer informatie en ondersteuning.

De woning die deze huurders achterlaten is een iets duurdere sociale huurwoning en deze wordt weer verhuurd aan de mensen die daar gezien hun inkomen voor in aanmerking komen. Hierdoor legt het experiment geen extra druk op de sociale huurwoningvoorraad. De woningcorporaties brengen de vrijgekomen woningen via de gebruikelijke regionale afspraken in verhuur.

 

Evaluatie

Per 1 juli 2017 gaat de regeling van Passend Wonen in. De gemeente en de woningcorporaties evalueren en monitoren in 2018 met elkaar of het een effectief en efficiënt instrument is.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date