Opknapbeurt voor woningen Burgemeester Pruissingel

17-02-2020 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - 134 woningenaan de Burgemeester Pruissingel en omgeving worden verduurzamd via het 2nd skin concept. 2nd skin is bedacht om bestaande woningen te voorzien van een nieuwe hoogwaardige gevel. De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk aan de buitenzijde plaats. 2nd skin zorgt voor een uitstekende isolatie waardoor de bewoners een comfortabeler huis krijgen met een stabieler binnenklimaat.

De woningen worden voorzien van nieuw geïsoleerde buitengevels die worden afgewerkt met steenstrips of stucwerk. Zo worden de complexen niet alleen duurzamer maar krijgen ze ook een nieuw aangezicht. De bestaande buitenkozijnen worden hersteld, geschilderd en voorzien van nieuw HR++ glas. De gemetselde balkons worden voorzien van glazen balkonhekken. Elke woning krijgt een mechanisch ventilatiesysteem. Ook worden de zolders opnieuw geïsoleerd. En voor iedere woning komen er vijf zonnepanelen op het dak voor het opwekken van elektriciteit.

De woningen die aangepakt worden liggen aan de Burgemeester Pruissingel, Vondelstraat, Groen van Prinstererstraat, Broekweg en Van der Driftstraat. Ook de bedrijfspanden worden aan de buitenzijde aangepakt. Op dit moment worden al individuele woningopnames uitgevoerd door BIK bouw. Naar verwachting zullen de bouwwerkzaamheden medio mei van dit jaar starten en ongeveer tien maanden duren.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date