Oekraïense wijk heet Mrija

02-12-2022 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - De tijdelijke wijk voor Oekraïense oorlogsvluchtelingen in Vlaardingen krijgt de naam Mrija. Mrija betekent ‘droom’ en staat daarmee symbool voor het dromen van een Oekraïne waar geen oorlog heerst, dat zelfstandig is en blijft en waar kansen, mogelijkheden en een positieve toekomst bestaan voor de Oekraïense bevolking. De naam is een idee van Oekraïners die nu opgevangen worden in onze gemeentelijke opvanglocatie.

Mrija is ook de naam van een bekend vliegtuig waar de Oekraïners trots op zijn. Het is het (in gewicht) grootste vrachtvliegtuig ter wereld. Helaas is het toestel dit jaar zwaar beschadigd door een bomaanval. De Oekraïense regering heeft laten weten dat zij de intentie heeft om het toestel te herbouwen. 

Positieve gevoelens en trots

Mrija is dus een naam die positieve gevoelens en trots oproept bij Oekraïners. Oekraïense bewoners van Casa Nova (District U) hebben deze naam voorgedragen. De gemeente Vlaardingen zal de naam zichtbaar maken bij de te bouwen tijdelijke wijk en dit op een later moment samen met Oekraïners ‘onthullen’.

Stap voor stap groeien

Tot en met eind juni 2023 groeit de wijk naast bedrijventerrein Vergulde Hand West stap voor stap tot bijna 400 woningen. Zo krijgen tot uiterlijk medio 2026 1.000 Oekraïense ontheemden tijdelijk onderdak in de vorm van een flexwoning. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date