Categorieën

Service

Nieuwbouw Samuel Esmeijerstraat van start

Nieuwbouw Samuel Esmeijerstraat van start
Wonen

Nieuwbouw Samuel Esmeijerstraat van start

  • Redactie
  • 17-02-2016
  • Wonen
Nieuwbouw Samuel Esmeijerstraat van start
VLAARDINGEN - wethouder Hans Versluijs en de toekomstige bewoners hebben vrijdag 12 februari gezamenlijk de eerste paal van het nieuwbouwproject in de Samuel Esmeijerstraat in de Westwijk geslagen. De negentien woningen worden in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) gebouwd.

Hans Versluijs: ,,Kopersvereniging Vlaardingen West en Waterweg Wonen hebben bij de ontwikkeling nauw samengewerkt en pionierswerk verricht. Mijn complimenten hiervoor. Dit is echt een kwaliteitsimpuls voor de Westwijk. Ik hoop dat er in Vlaardingen nog veel meer van dit soort bewonerscollectieven gaan ontstaan.’’

Droomhuis

Het project is een unieke kans om voordelig je eigen droomhuis te bouwen. ,,We hebben gezamenlijk de uitstraling en zelf de indeling van de woningen kunnen bepalen. Dit was een intensief proces. We zijn blij dat de heipalen nu de grond in gaan’’, vertelt Marcel van Kleef namens de kopersvereniging. ,,Wij kijken allemaal uit naar onze mooie, nieuwe woning. Het is bijzonder dat wij, door het hele voortraject, nu een hele hechte groep van buren zijn geworden. Terwijl wij er nog niet eens wonen’’ De kopers verwachten dit jaar in hun woning te kunnen betrekken.