Meer eengezinswoningen verkocht

24-10-2014 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - In het 'zomerkwartaal' (derde kwartaal 2014) zijn er in Vlaardingen aanzienlijk meer eengezinswoningen verkocht dan in de voorgaande kwartalen. De 51 verkochte eengezinswoningen zorgen voor een groei van dertig procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Dit concludeert Edwin Hermus van van Driel Makelaardij namens het Vlaardings Makelaars Consortium. Alleen het tweede kwartaal van 2011 werden er meer eengezinswoningen verkocht. 

Daarentegen liep de hoeveelheid verkochte appartementen na het zeer succesvolle tweede kwartaal voor appartementen terug naar iets boven het niveau van het eerste kwartaal. Hierdoor werden uiteindelijk in totaal zes woningen minder verkocht in het derde kwartaal ten opzichte van het zeer goede tweede kwartaal 2014. 

Volgens Edwin Hermus zijn dit voor een derde kwartaal goede cijfers en blijft het vertrouwen in de woningmarkt groeien. ,,Gemiddeld worden er in een zomerkwartaal vijftien procent minder woningen verkocht, nu is dat slechts ongeveer 5 procent minder en met een grote groei voor eengezinswoningen. 

Vlaardingen doet het (net als de buurgemeenten) nog wel slechter dan het landelijk gemiddelde geeft Edwin Hermus aan. Landelijk nam het totaal aantal transacties namelijk niet af in het derde kwartaal.   Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date