Huis verkopen in Vlaardingen? Op deze manier verhoog je de WOZ-waarde!

19-12-2022 Wonen Ingezonden mededeling

De waarde van je huis wordt bepaald door de WOZ-waarde. Deze wordt vastgesteld door de gemeente en is gebaseerd op de verkoopprijs van soortgelijke woningen in de buurt. Je kunt een woz waarde bezwaar als je denkt dat de waarde niet klopt, maar het is ook mogelijk om de waarde zelf te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van een extra (slaap)kamer of een luxe keuken. In dit artikel geven we 4 tips die je helpen om de WOZ-waarde van je huis in Vlaardingen te verhogen. 

1. Voeg een extra (slaap)kamer toe

Een extra slaapkamer is altijd een goede investering, want hierdoor neemt de waarde van je huis meteen toe. Als je budget het toelaat, kun je er ook voor kiezen om een complete suite te maken met eigen badkamer en toilet. Dit is natuurlijk nog luxer, maar ook duurder. Bedenk wel dat je deze investering vaak snel terugverdient, want mensen willen graag een huis kopen met voldoende slaapkamers. 

2. Renoveer de badkamer of keuken

Als je geld over hebt voor een groot project, dan is het renoveren van de badkamer of keuken een goede optie om de WOZ-waarde te verhogen. Zorg ervoor dat je kiest voor hoogwaardige materialen en luxe afwerking, want dat is wat mensen willen zien wanneer ze naar een huis kijken. Een goede tip is om foto’s te maken van badkamers en keukens in luxe hotels of restaurants, want daar weet je zeker dat alles perfect is afgewerkt! 

3. Bouw een garage of carport

In Vlaardingen staan veel huizen zonder garage of carport, maar toch is dit wel iets wat mensen willen hebben wanneer ze een huis kopen. Als je budget het toelaat, overweeg dan om echt een garage te bouwen. Dit is natuurlijk duurder dan een carport, maar het verhoogt wel significant de waarde van je huis. Eén ding is wel belangrijk: zorg ervoor dat de garage aan alle veiligheidseisen voldoet, want anders kan dit leiden tot problemen wanneer je het huis later gaat verkopen! 

4. Maak gebruik van ‘groene’ energie

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met duurzaamheid en energiebesparing, dus als jouw huis hierin voorziet dan kan dit de waarde flink doet stijgen! Eén manier om dit te doen is door over te stappen op zonnepanelen, want daarmee bespaar je flink op de energierekening én draag je bij aan duurzame energieopwekking. Andere opties zijn solar boilers of warmtepompen: informeer jezelf even goed en kies vervolgens wat jouw budget toelaat én wat past bij jouw wensen. 

Ben je benieuwd naar de WOZ-waarde van jouw huis? Dan kun je deze eenvoudig terug vinden op een kadastrale kaart online. Je kunt hier ook de WOZ-waardes van jouw buurtgenoten terugvinden om een vergelijking te kunnen maken. Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date