Handtekeningen gezet, sportpark wordt woonwijk

12-02-2019 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - In de monumentale sporthal op Sportpark Vijfsluizen werden maandagmiddag de handtekeningen gezet die de ontwikkeling van het terrein tot woningbouwlocatie mogelijk maken. Namens de gemeente Vlaardingen door wethouder Frans Hoogendijk, namens bouwbedrijf Heijmans door directeur Lonneke Zuijdwijk.

Hoogendijk haalde daarbij aan hoe hij zelf in zijn jonge jaren de nodige sportwedstrijden op het terrein heeft afgewerkt. Een verleden dat hij met veel Vlaardingers deelt. Duizenden hebben er wel eens gevoetbald, meegedaan aan sportdagen van school, getennist of gezwommen.

De toekomst is anders. Vijfsluizen wordt een woonlocatie Waar Heijmans 300 tot 400 woningen gaat bouwen. Zover is het echter nog niet. Er wordt nu hard gewerkt aan een stedebouwkundig plan. De visie is om water en natuur maar ook duurzaamheid en de zorg voor milieu en klimaat nadrukkelijk een rol te laten spelen.

Heijmans gaat de komende maanden aan de slag met het verder invullen van de plannen. Waar komen de woningen te staan? Wat voor woningen worden dat precies? Hoe is de verdere invulling van het gebied?

Wie interesse heeft in het project kan zich inschrijven op de website www.park-vijfsluizen.nl of De Witte Garantiemakelaars volgen. Deze Vlaardingse makelaar is betrokken bij de verkoop van de woningen, maar zover is het nu nog lang niet. U kunt de ontwikkelingen natuurlijk ook via Vlaardingen24 blijven volgen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date