Categorieën

Service

Goed kwartaal voor Woningmarkt Vlaardingen

Goed kwartaal voor Woningmarkt Vlaardingen
Wonen

Goed kwartaal voor Woningmarkt Vlaardingen

  • Redactie
  • 26-10-2015
  • Wonen
Goed kwartaal voor Woningmarkt Vlaardingen

VLAARDINGEN - De koopwoningmarkt in Vlaardingen heeft een goed afgelopen kwartaal gehad, aldus het Vlaardings makelaars Consortium. Het 3e kwartaal met daarin de zomervakantie kenmerkt zich ieder jaar door aanzienlijk minder verkooptransacties. Dit jaar is het aantal verkochte woningen echter redelijk op niveau gebleven. Hoewel iets minder dan het 2e kwartaal zijn er in het 3e kwartaal 78 appartementen en 65 eengezinswoningen verkocht. Qua verkoopaantallen is dit het beste 3e kwartaal sinds 2008.

Het aantal te koop staande woningen neemt in Vlaardingen maar zeer beperkt af. Er staan nog altijd 927 woningen in de verkoop. Omdat er in Vlaardingen veel nieuwbouwprojecten zijn, zijn er relatief veel woningen op de markt gekomen van kopers van deze nieuwbouwprojecten. In combinatie met veel eigenaren die juist nu besluiten hun woning in de verkoop te zetten omdat de markt aantrekt zorgt dit voor nog steeds een groot aanbod.

De hoeveelheid te koop staande woningen zorgt nog voor een drukkend effect op de prijsontwikkeling in Vlaardingen. Waar in veel gebieden de prijzen weer iets aan het stijgen zijn, is dit in Vlaardingen nog niet duidelijk zichtbaar. Wel is duidelijk dat de prijzen aan het stabiliseren zijn en dat de grote prijsdalingen achter ons liggen. Bij eengezinswoningen in Vlaardingen is dit wat duidelijker zichtbaar dan bij appartementen. Voor beide woningtypen neemt de gemiddelde verkooptijd inmiddels ook wat af.