Duurzaam op Dreef komt met informatieve website

02-12-2020 Wonen Redactie


VLAARDINGEN - De Drevenbuurt heeft voortaan een eigen website waarop allerhande informatie te vinden is voor mensen die hun buurt duurzamer willen maken.

Duurzaamopdreef.nl heet de site, ingericht door de stuurgroep met dezelfde naam. Dat is een groep bewoners die de Drevenbuurt toekomstbestendig wil maken. Denk aan het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering als wateroverlast en verzakkingen. Ook energiebesparing staan zij voor. De inzet van de bewoners is voortgekomen uit het project Next Generation in Holy. 

De internetpagina die nu toegankelijk is brengt nieuws, documenten en filmpjes die voor mensen die streven naar verduurzaming van de buurt praktisch belangrijk of leerzaam kunnen zijn. Dit gebeurt op de site en door te verwijzen naar andere informatiebronnen. "Het is de bedoeling dat de site - naast de nieuwsbrief - een platform voor duurzaamheid wordt, van en voor bewoners van de Drevenbuurt", aldus de initiatiefnemers. Zij nodigen ieder die ideeën heeft of buurtgenoten ergens enthousiast voor wil maken, dat via de site te doen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date