Composiet vlonderplanken of een composiet schutting

18-11-2022 Wonen Ingezonden mededeling

Wil je een luxe en exclusieve uitstraling realiseren in de tuin, dan laat je vlonderplanken en een schutting plaatsen. Je kunt verschillende kleuren kiezen om de vlonderplanken of schutting in te lakken, zodat de tuin een natuurlijke ambiance krijgt. Echt hout is echter erg vatbaar voor invloeden van het weer, waarbij regen of sneeuw al snel zorgt voor verkleuringen, zeker als het hout niet zorgvuldig is onderhouden. Om verval te voorkomen, kies je voor composiet vlonderplanken. Deze geven alsnog de uitstraling van echt hout, maar bieden daarnaast de voordelen van kunststof. Hetzelfde geldt voor een composiet schutting, als je besluit een dergelijke schutting te plaatsen. Het zal niets afdoen aan de natuurlijke uitstraling, echter ben je aanzienlijk minder tijd of kosten kwijt doordat hiervoor nu een mix van gerecyclede hardhoutvezels en hoogwaardig HDPE-kunststof wordt gebruikt.

Composiet vlonderplanken

Als je composiet vlonderplanken plaatst in de tuin, dan kies je niet volledig voor kunststof. Voor zo’n 60% bestaat composiet alsnog uit hout, waarnaast voor 40% kunststof wordt toegevoegd. Je hoeft er niet op te rekenen dat de planken een plastic uitstraling geven. Composiet vlonderplanken zijn in verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar, waardoor je altijd planken kiest die aansluiten bij de visie die je voor de tuin hebt. Voordelen zijn dat composiet vlonderplanken een natuurlijke uitstraling behouden en daarnaast erg duurzaamheid en onderhoudsvriendelijk zijn. Hierdoor kunnen ze tegen een stootje en zul je niet snel last hebben van verval of splinters. Zeker als je weinig tijd hebt om veel aandacht te geven aan onderhoud, zijn dit de aangewezen vlonders. Door een goede balans tussen hardhoutvezels en kunststof zullen de planken niet kromtrekken. Geniet van een nieuw terras met prachtige vlonders.

Een composiet schutting plaatsen

Ook een composiet schutting heeft een houtechte uitstraling en zal niet onder doen aan een echt houten schutting. Een deels kunststof schutting voorkomt dat je veel tijd kwijt bent aan onderhoud als het schuren of oliën van de schutting. Toch wordt het mogelijk om alsnog een luxe en stijlvolle schutting te plaatsen, die optimaal privacy geeft. Een composiet schutting is eenvoudig te monteren en geeft geen splinters. Zeker als je huisdieren hebt die doorgaans graag krabben aan schuttingen, zul je hier geen schade door ondervinden. Het materiaal is onderhoudsvriendelijk en daarnaast niet schadelijk voor het milieu. De schutting zal niet gaan rotten of schimmel ontwikkelen, maar is juist waterbestendig en duurzaam. Je zult jarenlang profijt ondervinden van een composiet schutting.

Composiet versus echt hout

Als je kiest voor een composiet schutting of composiet vlonderplanken, dan doet dit geenszins onder aan echt hout. Er zit tot 60% aan hardhoutvezels in verwerkt, waardoor het stijlvol en natuurlijk overkomt. Met de voordelen van kunststof elementen die niet overheersen. Profiteer van duurzaamheid en hoge kwaliteitsnormen zonder dat je veel tijd kwijt bent aan onderhoud. Een ruime voorraad en assortiment zorgen voor verschillende keuzemogelijkheden voor de perfecte match in elk type tuin.


Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date