Bied jij ook boven de vraagprijs?

24-08-2017 Wonen Advertorial

VLAARDINGEN - Daar staat het, het huis dat de komende jaren jouw thuis moet worden. Dáár wil je wonen! En helemaal mooi: de vraagprijs past in je budget. Maar helaas gooit de markt roet in het eten. Sinds 2004 zijn de huizen niet zo schaars geweest als nu, en het afgelopen kwartaal ging bijna een kwart (22,5%) van de verkochte huizen boven de vraagprijs van de hand. 

Dus wat doe je? Bieden boven de vraagprijs. Maar hoe ver ga je daarmee, en waar let je op? De klanten die op onze vestiging komen, geven we deze tips mee:

  • Je droom om in dit huis te wonen kan je makkelijk verleiden tot financiële risico’s waar je later slapeloze nachten van krijgt. Bepaal daarom je maximale budget voordat je gaat bieden. Op de website van De Hypotheker kun je berekenen hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Passen de bijbehorende maandlasten bij jouw wensen? Of houd je liever meer geld over voor andere dingen? Het is verstandig om met je eerste bod onder je maximale budget te blijven. Zo houd je ruimte voor onderhandelen.
  • Tot het eind van dit jaar kun je maximaal 101% van de waarde van het huis lenen. Na 1 januari 2018 nog 100%. Dat betekent dat je alles wat je over de vraagprijs heen gaat, voor een (groot) deel uit eigen zak moet betalen. Daarnaast moet je geld reserveren voor bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting en notariskosten. En voor de inrichting natuurlijk! Bied dus nooit meer boven de vraagprijs dan je aan eigen geld kunt bijleggen.
  • De derde tip is: kijk naar de toekomst! Naar je eigen toekomst en die van de huizenmarkt. Wil jij de rest van je leven in dit huis blijven wonen, of is de kans groot dat je over een paar jaar een volgende stap zet op de woningmarkt? En wat die markt betreft: je wilt natuurlijk niet bij verkoop met een enorme restschuld zitten als de prijzen weer gezakt zijn. 

Bij dit soort afwegingen is het fijn als er iemand met je meekijkt. Daarom kun je vrijblijvend een afspraak maken met ons maken, zodat wij je kunnen adviseren in dit lastige proces. Zo kun jij straks met een gerust hart (over)bieden op jouw nieuwe thuis. 

Robert van Marwijk
De hypotheker Vlaardingen
Schiedamseweg 10b
3134 BJ  Vlaardingen
010 - 4717081
vlaardingen1208@hypotheker.nl
www.hypotheker.nl