Bewoners bewust van Brandveiligheid

02-03-2016 Wonen Redactie

VLAARDINGEN – In het kader van het thema “Veiligheid & Gezondheid” heeft Waterweg Wonen gisteren een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de Brandweer Rotterdam Rijnmond. Met de juiste voorlichting willen beide partijen er voor zorgen dat huurders bewust zijn van brandgevaar in de eigen woning.

Directeur-bestuurder Harrie Bosch van Waterweg Wonen en afdelingshoofd Veilig Leven Jos de Graaf hebben deze samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Vervolgens heeft Harrie Bosch samen met brandweervrouw Sheila Huizer de eerste rookmelder opgehangen. 

 

Risico op woningbrand reduceren

Uit onderzoek is gebleken dat brand in een woning voornamelijk wordt veroorzaakt door onbewust menselijk handelen. Om de risico’s van een woningbrand zo veel mogelijk te reduceren werken beide partijen graag samen. Ze doen dit volgens het project “Veilig leven”.

 

Bewustwording is erg belangrijk

Beide partijen geven met regelmaat tips om brand in de woning te voorkomen of hoe u moet handelen als het toch verkeerd gaat. Deze tips kunt u lezen en volgen op de Facebookpagina van Waterweg Wonen of op de website veiligheid-voorop.nl .

In deze samenwerkingsovereenkomst is ook afgesproken dat de Brandweer Rotterdam-Rijnmond rookmelders gaat installeren in vier woongebouwen van Waterweg Wonen. Dit doen ze bij huurders die nog niet zelf hebben gezorgd voor een rookmelder. De aftrap vond plaats in de Marnixflat. De komende periode krijgen alle bewoners van deze flat een gratis voorlichtingsgesprek met de brandweer.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date