2015 was goed jaar voor woningmarkt Vlaardingen

23-01-2016 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - De koopwoningmarkt in Vlaardingen (bestaande bouw) heeft een goed jaar achter de rug. Dat blijkt uit een analyse van de plaatselijke woningmarktcijfers. In 2015 is het aantal transacties met bijna 46 procent gestegen ten opzicht van 2014. Het aantal transacties is gestegen van 401 naar 612 zegt Edwin Hermus namens het Vlaardings Makelaars consortium. De stijging is zowel bij appartementen als eengezinswoningen zichtbaar. De procentuele stijging van de transacties is veel meer dan het landelijk gemiddelde van 15 procent. 

Het vierde kwartaal van 2015 was het beste kwartaal van het jaar met 180 transacties, bijna 30 procent van het jaartotaal. 

Het aanbod te koop staande woningen in Vlaardingen blijft wel hoog en neemt maar gestaag af. Ten opzichte van een jaar geleden is het aanbod met ongeveer zeven procent afgenomen in Vlaardingen, terwijl dit landelijk bijna 14 procent is afgenomen. 

Het relatief grote aanbod zorgt nog steeds voor een prijsdruk op de te koop staande woningen in Vlaardingen. Hierdoor gaat de omslag naar weer stijgende prijzen minder snel dan in andere gebieden in het land. De gemiddelde prijzen in Vlaardingen zijn zich langzamerhand wel redelijk aan het stabiliseren maar stijgen nog niet.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date