10 manieren om Scandinavische blokhutten persoonlijk te maken

11-06-2022 Wonen Ingezonden mededeling

Hoewel de gedachte aan het kopen van een eigen huis meestal veel goede emoties oproept, kost het beslissen welk type huis je kiest voor de kost meer tijd en moeite dan het in het begin lijkt. Scandinavische blokhutten zijn niet iets dat we elk jaar bouwen. Daarom komen we bij het plannen van de bouw van dit type huis meestal met veel verwachtingen voor toekomstig comfort en hopen we constructiefouten te voorkomen die kunnen kosten extra geld.

Om alle bouw beslissingen soepeler te laten verlopen,hebben we besloten om een beetje hulp te vragen aan het www.maestrotuinhuizen.nl team dat al vele jaren gespecialiseerd is in houten huizen. Volgens specialisten moeten een paar essentiële dingen bekend en zorgvuldig worden overwogen voordat met werkzaamheden wordt begonnen. 

Een goed project – de helft van de klus

Het belangrijkste doel van elk type huis project is om maximaal aan de verwachtingen van toekomstige eigenaren te voldoen. Daarom Besteedt elke professional volgens experts speciale aandacht aan deze fase van de bouw. Kortom, alle werkzaamheden - van fundering tot afwerking - moeten worden gepland voordat de bouw begint. Het eindresultaat hangt er immers direct van af. Dus, wat werkt moet je je op concentreren?

Type van uw houten huis: welke te kiezen?

Als u besluit om een houten huis op uw perceel te bouwen, is het de moeite waard om te weten dat een specifiek type blokhuis er niet alleen anders uit zal zien. Verschillende soorten blokhutten hebben ook verschillende kenmerken, die meestal niet alleen van invloed zijn op het wooncomfort, maar ook op de toekomstige kosten van bouw en huisonderhoud. 

Waarschijnlijk de duurste versie van Scandinavische blokhutten kan worden beschouwd als huizen gebouwd van natuurlijke boomstammen met een grote diameter. Elke log die wordt gebruikt bij de bouw van een dergelijk huis is zorgvuldig handgemaakt en huizen zelf zijn gebouwd op basis van traditionele technologie, waarbij de verbinding van elk hout ook wordt gemaakt door de handen van ervaren ambachtslieden. Huizen gemaakt van natuurlijke boomstammen zijn meestal zeer uniek:speciale behandeling van boomstammen maakt het mogelijk om te behouden wat de natuur heeft gegeven.

Houtsoort: waarom is het belangrijk? 

Volgens www.maestrocabins.co.uk specialistenheeft de keuze van een houtsoort, net als de technische eigenschappen van de woning, ook invloed op de thermische isolatie-eigenschappen. Alleen door hout van topkwaliteit te kiezen voor uw blokhut constructie, kunt u zorgen voor een groot microklimaat in uw nieuwe huis: het zal comfortabel koel zijn in de kamer in de zomer en warm in de winter. 

Waarschijnlijk de meest voorkomende Scandinavische blokhutten kopen in onze landen zijn gebouwd met behulp van naaldhout: dennen, sparren, ceder of cedar dennen, lyrics. Het is niet moeilijk te begrijpen dat, ten eerste , zo'n frequente keuze van deze houtsoorten verband houdt met de overvloed aan deze soorten bomen in ons land. Ook wordt de keuze van hout bepaald door andere specifieke eigenschappen van hout. Vurenhout heeft bijvoorbeeld een veel hogere weerstand tegen temperatuurverschillen dan grenenhout, daarom wordt spar vaak gekozen voor de productie van bouwconstructies. Bij Het evalueren van dennenhout is het echter noodzakelijk om te benadrukken dat het veel meer ademt, dus het heeft een betere lucht- en vochtdoorlaatbaarheid, en de specifieke dichtheid zorgt voor betere mechanische eigenschappen van het gebouw.

Beoordeling van het essentiële aspect - thermische isolatie, de isolatie van een houten huis gemaakt van sparren zal minstens 10% beter zijn dan een huis gemaakt van grenen ,maar hetzelfde huis gemaakt van lariks zal zijn zelfs 25-30% kouder. Deze houtsoorten worden aanzienlijk overtroffen door rood Canadees en Siberisch cederhout, dat dankzij zijn unieke structuur niet alleen de warmte zeer goed vasthoudt, maar ook bijzonder goed is goed in het reinigen van de lucht en de microben die het bevat. Cederhout heeft ook een zeer lage compressie coëfficiënt, dus het geeft praktisch niet toe aan longitudinale en transversale rotatie of krimp. Door de lage dichtheid en het hoge vochtgehalte in de houtstructuur heeft ceder het laagste warmteverlies in vergelijking met andere houtsoorten. 

Het grote voordeel bij het kiezen van hout voor de bouw zou kunnen zijn dat niet alleen rekening wordt gehouden met het type hout, maar ook met waar de bomen groeiden, in welke tijd van het jaar ze werden gekapt. Coniferen kunnen bijvoorbeeld aanzienlijk groeien, afhankelijk van welk bos - gemengd, dicht,of misschien in het bos op een heuvel,in een moeras of laagland - wat heel belangrijk is voor de sterkte en duurzaamheid van het gebouw. Het is ook vermeldenswaard dat de boom van het winterseizoen veel droger zal zijn, dus het drogen van de reeds geassembleerde structuur zal waarschijnlijk grote vervormingen,grote scheuren en schimmel- of knaagdier schade. 

Moderne Scandinavische blokhutten 

Houten huizen worden door veel mensen nog steeds geassocieerd met een rustiek interieur. Hoewel Het veranderen van een houten huis in een modern huis zijn uitdagingen heeft, kan het hout zelf perfect worden gecombineerd met contrasterende materialen. Het Is Echter belangrijk om meer aandacht te besteden aan een paar essentiële oplossingen.

Houten huizen zelf worden geassocieerd met de natuur, maar dit betekent niet dat alleen natuurlijk hout moet worden gebruikt voor de interieurdecoratie van de blokhut . Unieke afwerking oplossingen stellen u meestal in staat om een exclusieve interieurstijl te creëren. 

Een van de meest populaire interieur decoratie materialen voor houten huizen is gipsplaat, waardoor unieke lay-out opties kunnen worden gerealiseerd. In dit geval worden er veel mogelijkheden geopend voor eventuele wanden en plafond decoraties. 

Om het unieke interieur van een blokhut te behouden, raden www.maestrocabins.co.uk specialisten aan om op hout gebaseerde muren of plafonds met houten combineren, waardoor de ruimte wat moderniteit krijgt, maar het natuurlijke accent van hout behoudt. Het is noodzakelijk om te benadrukken dat de combinatie van hout en gipsplaat niet de enige oplossing is die de moderniteit van de kamers garandeert. Fragmenten van tegels en steen aangepast aan het interieur kunnen ook worden genoemd als een vrij goed uitziende en stijlvolle keuze. Over de vloer van een houten huis gesproken, er zijn veel opties - het kan worden gemaakt van natuurlijke houten panelen of laminaat met hout- of steen textuur, er is ook een keuze uit tegels of tapijt,maar de laatste opties komen minder vaak voor als het gaatom huizen in moderne stijl.

Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date