'Breed overleg over arbeidsmigranten nodig'

10-09-2019 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - Er moet op de kortst mogelijke termijn een ‘Vlaardingensessie’ (breed informeel overleg) komen over huisvesting van arbeidsmigranten in Vlaardingen. Dat stelt fractie Boers vandaag voor in een oproep aan alle raads- en collegeleden.

In Vlaardingen speelt de huisvestingsproblematiek rond arbeidsmigranten al jaren. De woningmarkt zit mede daardoor volledig op slot, Vlaardingers komen niet meer aan een woning, en dan speelt er ook de woonoverlast. Extra tijdsdruk vormt nog de sloop van de Valkenhof eind van dit jaar, waar nu nog arbeidsmigranten wonen.

Deskundigen
In zo’n informeel overleg moeten vertegenwoordigers aanschuiven van gemeente (raad, college ambtenaren), inwoners/VVE-bestuurders en deskundigen op gebied van (migranten)huisvesting. Deze eerste Vlaardingensessie zou gevolgd moeten worden door een tweede sessie waarin de Vlaardingse deelnemers met concrete oplossingen komen. Daarna kan het thema dan zo snel mogelijk ook formeel worden behandeld door de gemeenteraad.

Snel
Voordeel van een informeel overleg als een Vlaardingensessie, is dat er buiten politieke kaders wordt gediscussieerd. Eerder leidde zo’n Vlaardingensessie in zeer korte tijd tot overeenstemming over invoering van de Rotterdamwet.

Extern
Fractie Boers denkt aan twee bijeenkomsten kort achter elkaar, en stelt voor om die bijeenkomsten niet in het stadhuis te houden maar bijvoorbeeld in de Harmonie. Ook vindt de fractie het verstandig om een extern, niet politiek, gespreksleider in te schakelen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date