Zo onderhoud jij je voer- en vaartuigen in de winter!

18-01-2022 Winkelen Ingezonden mededeling

In de winter worden de meeste voer- en vaartuigen opgeslagen en klaargestoomd voor de zomer. Echter wordt het belang van het onderhouden van je voer- of vaartuig vaak onderschat. Wanneer je jouw mooie oldtimer of boot niet onderhoudt in de winter, zal je problemen ondervinden wanneer de zomer weer voor de deur staan. Maar hoe onderhoud jij je voer- of vaartuig?

Eén van de belangrijkste onderdelen waar je rekening mee moet houden is de accu. Alle voer- of vaartuigen beschikken over een (start)accu die in goede conditie moeten blijven. Als je een hele winter niet omkijkt naar deze accu zal je merken dat de accu kapot gaat. Dit komt door sulfatering in de accu. Sulfatering treedt op wanneer een accu te lang niet gebruikt is en hierdoor vermindert de accucapaciteit totdat de accu niet meer werkt.

Dit probleem kan je oplossen met een acculader auto, boot of zelfs motor. Dit zijn apparaten die jouw accu de gehele winter in topconditie houden. Een acculader of druppellader zorgt er namelijk voor dat de accucapaciteit van de accu op peil gehouden wordt. Hierdoor zal de accu niet sulfateren en kan je met een gerust hart weer genieten van jouw voer- of vaartuig in de zomer!Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date