Weet jij wat je auto kan?

03-09-2018 Winkelen Advertorial

VLAARDINGEN - Uit een onderzoek van verzekeraar Allsecur blijkt dat we blij zijn met moderne opties zoals parkeersensoren, rijbaanassistentie etc. Systemen die helpen om veiliger en comfortabeler te rijden. Toch betekent dit niet dat we minder schade rijden.

Rijveiligheidssystemen zoals rijbaanassistentie (waarschuwt of grijpt in als je onbewust over een weglijn rijdt), adaptive cruise control (past snelheid aan voorganger aan), remassistentie (waarschuwt of grijpt in als er te dicht op de voorganger wordt gereden), lampjes in buitenspiegels die waarschuwen voor verkeer in de dode hoek en ga zo maar door. Uit het onderzoek van Allsecur blijkt dat parkeersensoren het meest gewild zijn: 24 procent van de ondervraagden betitelden deze functie als onmisbaar, gevolgd door de remassistent (vijftien procent). Gevraagd naar het veiligste systeem, wordt door 52 procent voor de remassistent gekozen.

Zou je denken


Een beetje hulp onderweg is dus iets dat wordt gewaardeerd en hoewel we nog lang geen zelfrijdende auto’s hebben, scheelt het wel wat schade betreft. Zou je denken. Uit de Branchemonitor Schadesector 2018-2030 (de cijfertjes van verzekeraars) blijkt namelijk dat auto’s met assistentiesystemen jaarlijks een kans van 23 procent op schade hebben, tegen 14 procent bij systeemloze auto’s.

Koppigheid


De verklaring wordt deels gezocht in systemen die nog altijd beter worden, deels in onbekendheid van de rijders met die systemen. Ook koppigheid: parkeersensoren die zo snel piepen dat je als bestuurder weet dat je nog een half metertje hebt. Maar hoeveel is een halve meter precies? Juist. Boem!

Wij geven uitleg


Bovendien wordt schadeherstel steeds duurder omdat er sensoren, camera’s en andere elektronica vervangen en ingeregeld moeten worden na een schade. Het is dus zaak, mocht je in het bezit zijn van een auto die met je meekijkt, om goed te weten waarbij de auto je helpt en hoe deze systemen werken. Hoe zet je ze aan of uit, hoe stel je ze in – bijvoorbeeld de minimale afstand waarop je een waarschuwing krijgt bij voorliggend verkeer – wanneer kun je verwachten dat ze ingrijpen of waarschuwen etc. Heel belangrijk. Zo belangrijk dat wij je graag helpen met welke vraag dan ook. Rij gerust bij je JAMES Autoservice binnen om heldere uitleg te krijgen en optimaal te genieten van de veiligheid én het comfort van jouw moderne auto.

Nooteboom Vlaardingen
Industrieweg 17 - 19
3133 EE Vlaardingen
info@nooteboomvlaardingen.nl
010 - 435 00 40

www.nooteboomvlaardingen.nl

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date