Categorieën

Service

Weer winkel weg aan het Liesveld

Weer winkel weg aan het Liesveld
Winkelen

Weer winkel weg aan het Liesveld

  • Redactie
  • 29-01-2016
  • Winkelen
Weer winkel weg aan het Liesveld

De voormalige Dolcis sluit op 22 februari haar deuren

VLAARDINGEN – De Macintosh Retail Group, het moederbedrijf van schoenenwinkels als Dolcis, Invito, Manfield en Scapino heeft in december uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf verkeerde in ernstige financiële problemen en inmiddels weten we meer.

De voormalige Dolcis, op de kop van het Liesveld ter hoogte van H&M is een maand of wat geleden verbouwd en de winkel werd herdoopt in opMERKelijk. Aldaar worden er voorraden verkocht van Dolcis, Invito en Manfield, maar binnenkort is ook dat voorbij; opMERKelijk sluit op 22 februari haar deuren en het personeel staat dan op straat. Alles als gevolg van het faillissement van het moederbedrijf.

De afgelopen maanden lieten op het Liesveld onder andere DA, Dixons, Promiss, Superstar (en de ‘buren’ er naast) , Kennedy, Men at Work, KPN (verhuisd naar hoek Veerplein) een lege winkelruimte achter. Binnenkort levert dat dus een totaal van negen lege winkelruimtes op.

De rij aan winkels die de deuren sluit lijkt echter nog langer te worden. De Scapino winkels zijn verkocht aan Ziengs, maar er moet een aantal de deuren sluiten, zo’n 20 tot 40 in de Benelux. Verschillende bronnen weten al te melden dat Vlaardingen hier bij zit. We hebben er bij het hoofdkantoor van Scapino naar gevraagd, maar er tot nog toe geen antwoord op gehad.

Bij Xenos tenslotte loopt de spanning in de winkels ook op, want er gaat ‘gesneden’ worden in het personeelsbestand en naar verluidt betekent dat, dat er in elk filiaal een medewerker binnenkort ontslagen zal worden.

Waar de term Spookstad dus in 2014 nog werd gebruikt vanwege de bezuinigingen in vooral de culturele sector, lijkt die nu van toepassing te zijn op het winkelen in de stad. Tijd voor ‘omdenken’ en een andere benadering van detailhandel ?