Categorieën

Service

V&D Vlaardingen twee dagen gesloten

V&D Vlaardingen twee dagen gesloten
Winkelen

V&D Vlaardingen twee dagen gesloten

  • Redactie
  • 15-02-2016
  • Winkelen
V&D Vlaardingen twee dagen gesloten

VLAARDINGEN – De Vlaardingse vestiging van V&D houdt vandaag en morgen de deuren gesloten. Het personeel is wel aanwezig om te inventariseren wat er allemaal in de winkel is. Ook het restaurant La Place blijft gesloten.

Het afgelopen weekend werd er druk gespeculeerd over de toekomst van het concern. Volgens de berichten zou Roland Kahn, eigenaar van CoolCat ver zijn gevorderd en zou de overname van in ieder geval 35 van de 62 filialen zo goed als rond zijn.

Zojuist wist het Algemeen Dagblad echter te melden dat het personeel van de vestiging aan het Rotterdamse Beursplein vanochtend te horen heeft gekregen dat de overname door Kahn van de baan is. Of dat alleen voor het Rotterdamse filiaal geldt of voor de gehele overname is op dit moment onzeker. De Rotterdamse medewerkers werken nog twee dagen en daarna is het voorgoed voorbij.

Rond de overnameplannen  voorn een deel van de filialen door het  Canadese Hudson’s Bay Company (HBC) is het afgelopen weekend opvallend stil geweest. De Canadezen overleggen niet met de curatoren. Zij zijn niet geïnteresseerd in de merknaam V&D en willen ook het personeel niet overnemen. HBC voert overleg met de verhuurders van de panden waarin de V&D filialen zijn gehuisvest. Die hebben in feite de sleutel in handen.

Hoe het afloopt met de Vlaardingse vestiging is nog altijd onzeker. Het is een relatief klein filiaal in een wellicht minder aantrekkelijke stad. Zo bezien ziet de toekomst er eigenlijk somber uit, al spreekt in het voordeel dat er in Vlaardingen een gloednieuw pand staat terwijl  in veel andere gemeenten onderhoud en verbouwing hard nodig zijn om de winkels te moderniseren.