Categorieën

Service

V&D: dicht of toch open ?

V&D: dicht of toch open ?
Winkelen

V&D: dicht of toch open ?

  • Redactie
  • 05-02-2016
  • Winkelen
V&D: dicht of toch open ?

VLAARDINGEN – In diverse media wordt gemeld dat de verkoop van V&D bijna rond zou zijn. De mogelijke koper is Roland Kahn, eigenaar van Coolcat, America Today, MS Mode en het lingeriemerk Sapph. Kahn maakt tevens onderdeel uit van een groep ondernemers die samen investeringsmaatschappij Synergia vormen. Synergia is actief het middensegment van Nederlandse ondernemingen en richt zich daarbij op transacties met een omvang van tien tot honderd miljoen per transactie.


Laatste werkdag: 16 februari

Voor de medewerkers van V&D Vlaardingen is het in ieder geval nog even spannend. Eerder is hen verteld dat 16 februari hun laatste werkdag is. Of na de verkoop het filiaal in onze stad blijft bestaan, is nog onzeker. Sommigen denken dat een overnamekandidaat zich vooral zal richten op de filialen in de grotere steden. Aan de andere kant zitten in Vlaardingen al filialen van Coolcat en MS Mode van Roland Kahn, en die lijken het vooralsnog goed te doen. Met een andere visie, die van Roland Kahn, zou het warenhuis mogelijk juist kunnen opbloeien.

Maandag koper bekend

Het is nog afwachten, waarbij er maandag 8 februari uitsluitsel gegeven zal worden door de curatoren van het failliete V&D wie de koper is. Daarna zullen ook de vastgoedeigenaren van de winkelpanden van V&D over de streep getrokken moeten worden’. In Vlaardingen is dat Green Real Estate, die zowel het oude als het nieuwe V&D pand in bezit heeft.