Tijd voor winterbanden!

27-11-2017 Winkelen Advertorial

VLAARDINGEN - Hoewel de echte winter nog wel even op zich laat wachten, kan het toch geen kwaad om de winterbanden weer eens tevoorschijn te toveren. Of aan te schaffen! Zeker als u nog naar het buitenland gaat. In Nederland zijn winterbanden (nog) niet verplicht maar in bijvoorbeeld Duitsland en Oostenrijk ligt dat anders. Meer weten? Loop eens binnen bij Nooteboom Vlaardingen aan de Industrieweg 17-19.

Meer grip


Zodra de temperatuur onder de zeven graden zakt, laten winterbanden zien dat ze een streepje voor hebben op hun zomerse broertjes. Het rubber is bij winterbanden een stuk zachter, waardoor ze bij kou veel meer grip houden, zelfs op ijzige ondergrond. Ook is het profiel iets grover en dieper, waardoor ook sneeuw goed kan worden verwerkt.
 

Verplicht


In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar omdat ze meer veiligheid bieden, stijgt de verkoop nog ieder jaar nog. Gaat u naar het buitenland, en dan zeker naar landen zoals Duitsland, Zwitserland, Frankrijk. Luxemburg, Noorwegen, Zweden en Oostenrijk, dan zijn winterbanden verplicht. Ook al rijdt u alleen maar door het land om ergens anders uit te komen. Houd hier dus rekening mee wanneer u naar de Keulse kerstmarkt gaat. Of gaat skiën in Oostenrijk of Frankrijk.

Wintervast


Wilt u meer weten over welke band waar nodig is en welke versie daarvan het beste bij uw auto past, kom dan gerust bij ons langs. Dan kijken we meteen of de ruitensproeier- en koelvloeistof ‘wintervast’ is. Want ook dit is in diverse landen verplicht. Kortom, een goede voorbereiding voorkomt vertraging of boetes. We zien en adviseren u daarom graag! 

Nooteboom Vlaardingen
Industrieweg 17-19
3133 EE  Vlaardingen
info@nooteboomvlaardingen.nl
010 – 4350040
www.nooteboomvlaardingen.nl

Bedrijven Alle bedrijven »Altijd Up-to-date