Scapino Veerplein in de problemen

23-12-2015 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN – De Macintosh Retail Group, het moederbedrijf van schoenenwinkels als Dolcis, Invito, Manfield en Scapino heeft deze week uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf verkeert in ernstige financiële problemen en een faillissement is daarbij heel goed denkbaar. Er werken zo'n 5.500 mensen voor Macintosh in de Benelux, het grootste deel van hen in Nederland. Op korte termijn zou dit gevolgen kunnen hebben voor het filiaal van Scapino aan het Veerplein. Eerder al verdwenen de afgelopen jaren de Schoenenreus uit het gebouw dat nu geheel door H&M is ingenomen en Dixons, dat een lege ruimte achterliet op het Liesveld.

Macintosh telt meer dan 500 winkels en verkocht al eerder Kwantum en de Belcompany, welk laatste bedrijf bij Vodafone hoort; opvallend, want de winkels van Vodafone en de Belcompany zitten op het Liesveld maar een paar deuren van elkaar verwijderd.

Mogelijk stelt de rechter een bewindvoerder aan die onderzoekt of er dochterondernemingen zijn die zelfstandig levensvatbaar zijn.

Gerelateerd