Passie voor bloemen !

21-12-2015 Winkelen Advertorial

VLAARDINGEN – Hoewel de buitentemperaturen anders doen vermoeden is het over een paar dagen tocht echt Kerst. Nog even de laatste boodschappen halen en misschien wat kadootjes voor onder de boom. Drukke tijden dus, maar hoe is dat voor ondernemers ? Vlaardingen24 sprak erover met Marnix Alderliesten, eigenaar van Roosmarijn Bloem & Cadeau, gelegen op de hoek van de Waalstraat.

,,Het is de drukste tijd van het jaar, maar wel een gezellige drukte’’, vertelt Marnix Alderliesten. ,,Er komen meer klanten, waarvan sommigen eigenlijk alleen met Kerst komen. Je maakt ook wel bijzondere dingen mee: zo komt de een met een oud zilveren potje, nog van oma geweest, om daarin een stuk voor Kerst te laten opmaken. Een andere klant komt dan weer met een bepaald bedrag en vraagt om iets moois daarvoor te maken. Ik krijg in deze periode met de meest diverse uitdagingen te maken, voor particulieren maar ook voor bedrijven. Bloemen staan dan een paar weken op het tweede plan, maar heel kort voor Kerst willen de mensen dan toch weer bloemen’’.

,,Met Roosmarijn Bloem & Cadeau staan we bekend om onze rozen. Een leverancier uit het Westland importeert die speciaal uit Ecuador, daar komt een mooie goede roos vandaan. Voor de Kerst willen onze klanten daarnaast ook graag tulpen, rood en wit; het Kerststuk staat dan vaak al een tijdje en men wil dan weer bloemen zien. Het lijkt of er in de donkerste dagen behoefte is om het voorjaar al binnen te halen, er is het verlangen naar een nieuw begin’’.

,,Na de jaarwisseling is het weer wat rustiger, maar wat bloemen betreft zijn er altijd gelegenheden om die te geven zoals geboortes en huwelijken. Daarnaast verzorgen wij ook abonnementen, zowel voor bedrijven als voor particulieren. Opvallend, maar we hebben meer particuliere- dan bedrijfsabonnementen. Bij bedrijven gaat vaak het bloemetje het eerst van de balie bij de receptie als er bezuinigd moet worden. Particulieren, een groep broers en zussen bijvoorbeeld, vinden het leuker om een jarige of jubilaris een abonnement cadeau te doen dan om massaal met een hoop bossen bloemen in één keer aan te komen’’.

,,Met Roosmarijn onderscheiden we ons vooral in creativiteit, en we hebben liefde voor bloemen. Mijn persoonlijke favoriete bloem is de roos. Mijn vrouw heet trouwens Roos en voorheen stonden we samen op de Hoogstraat in de zaak. Klanten dachten dan weleens dat ik dan Marijn heette. We hebben op de Hoogstraat een jaar of vier gezeten en nu inmiddels alweer drie jaar hier op de Waalstraat. Een mooie plek, waar we nog steeds groeien en waar we nog lang hopen te blijven, met onze passie en liefde voor bloemen’’.

 

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date