Oscilloscopen en ander meetapparatuur

28-09-2022 Winkelen Ingezonden mededeling

Ga je aan de slag met elektrische onderdelen vervangen? Lees je dan in over de verschillende meetapparatuur die elektriciens gebruiken.

Wanneer je aan elektrische apparaten gaat sleutelen, dan is het doormeten ervan enorm belangrijk. Dit is vanwege meerdere redenen. Ten eerste kun je stroom en spanning niet zien, je zult dus apparaten moeten hebben om dit zichtbaar te maken. Oscilloscopen doen dit. Daarnaast moet je fouten kunnen traceren. Hier kun je ook een oscilloscoop voor gebruiken. Een ander onmisbaar apparaatje is de spanningsmeter of multimeter. Je leest er meer over in dit artikel.

Oscilloscopen

Als je oscilloscopen wilt bestellen, kijk dan op deze pagina. Wil je er meer over weten, lees dan verder. Wat doen oscilloscopen? Een oscilloscoop laat veranderingen zien over een periode van tijd. Bijvoorbeeld spanningsverschillen, frequenties, tijdsintervallen en afwijkingen in de voorgaande zaken. Onder andere in de bouw, industrie en medische wereld worden oscilloscopen gebruikt. Van digitale oscilloscopen is het voordeel dat de data naar een geheugen geschreven kan worden. Laat je bij een oscilloscoop kopen altijd goed informeren. Het is ingewikkelde apparatuur, en voor iedere taak kan een ander apparaat meer of minder geschikt zijn.

Multimeter kopen

Waarbij oscilloscopen tot de geavanceerde elektrische meetapparatuur horen, is de multimeter juist heel toegankelijk. Je hebt een kastje met een display en twee polen eraan. Raak je met de zwarte pool de min pool aan van bijvoorbeeld een accu en met rood de plus pool, dan zie je in het display de spanning staan. Handig, want zo weet je of een accu kapot is of niet. Dit soort meetapparatuur is onmisbaar bij autotechniek en elektrotechniek. Je hebt voor verschillende activiteiten wel een andere multimeter nodig. Voor laagspanning gebruik je een andere dan voor 220/230 volt en voor 400 volt gebruik je weer een andere.

Contactloze spanningsmeter

Ideaal zijn de contactloze spanningsmeters, je hoeft de draad namelijk niet aan te raken. Er bestaan zelfs spanningszoekers die door de muur kunnen werken. De diepte en afstand is wel belangrijk, want door een stenen muur zal het meten moeilijk tot onmogelijk zijn. Laat je ook bij aanschaf hiervan goed inlichten. 

Circuitzoekers

Circuitzoekers zijn ideaal om in kaart te brengen welk circuit een stroomkring maakt. Denk aan zekeringen in de meterkast identificeren! Een circuitzoeker steek je in het stopcontact. Je kunt daarna met de ontvanger zien welke bedrading waarbij hoort. 

Laat je bij aanschaf van je meetapparatuur en elektrische componenten altijd goed informeren. Een webwinkel in elektrische onderdelen waar dit kan is tme.eu. 

TME – wereldwijde distributeur van elektronische componenten

TME is een internationale distributeur van elektronische componenten, elektrotechnische onderdelen, werkplaatsuitrusting en industriële automatisering. We hebben meer dan 30 jaar ervaring, we breiden successievelijk uit en betreden nieuwe markten. Wij hebben momenteel 11 dochterondernemingen, waaronder in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en China, en hebben plannen om er nog meer te openen. Wij hebben meer dan 1.200 werknemers en onze zendingen gaan naar meer dan 150 landen over de hele wereld. Ondanks ons wereldwijde bereik blijven wij een familiebedrijf. Wij geloven dat een positieve werksfeer en een individuele benadering van elke werknemer ons in staat stelt de beste resultaten te bereiken.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date