Onzekerheid over Leskipand Hoogstraat

31-05-2016 Winkelen Herman van Nieuwenhuizen

Deze onderneemster lacht wel, maar is niet vrolijk over de situatie

VLAARDINGEN – Een deel van de Hoogstraat, tussen het Liesveldviaduct en de Markt, is nog steeds afgezet. De maatregel is genomen na het instorten van een deel van het dak bij één van de Leskipanden afgelopen zaterdag  . Wat er nu verder gaat gebeuren ? Voor de ondernemers op dat deel van de Hoogstraat is dat nog een raadsel. ,,We hebben tot en met vandaag nog helemaal niets van de gemeente gehoord. Geen ambtenaar die even langs gelopen is en geen briefje in de bus’’, aldus de uitbaatster van Kado&Mo. ,,Het was ook wel handig geweest om bij het begin van de blokkade een bordje te hangen dat de winkels wel degelijk nog bereikbaar zijn. Dat je er even voor moet omlopen’’.

Een woordvoerder van de gemeente meent desgevraagd dat er wel contact geweest is met een aantal ondernemers aan de Hoogstraat. ,,In ieder geval is er vandaag overleg met de eigenaar/projectontwikkelaar van het pand. Dat gaat er appartementen en winkels in vestigen, na een verbouwing. Als daarin afspraken zijn gemaakt zullen we dit zeker terugkoppelen naar de winkeliers’’.

Hoe serieus de situatie is bij de Leskipanden is nog onzeker. Via het AD Rotterdams Dagblad liet de gemeente wel weten dat het gevaar niet groot was. de instorting van het dak van één van de panden werd daarin vergeleken met een ‘composthoop’ die in elkaar zakt. Het geheel afsluiten van dat deel van de Hoogstraat lijkt daarmee wat buiten proporties.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date