Ondernemers komen en gaan

02-08-2019 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN – Zo’n 16 lege etalages telt het Liesveld inmiddels, maar het aantal lege vierkante winkelmeters is op het Veerplein nog wat groter. Voornamelijk door het V&D gebouw. Ambitie en grote verwachtingen op 15 november 2013 bij de opening, maar de economische problemen waren toen al duidelijk, ook voor wat betreft de toekomst van de warenhuizen die het nog twee jaar nadien uitgehouden hebben.

Binnenkort opent er echter weer een ondernemer de deuren aan het Liesveld op één van de tot nu toe lege plekken: op nummer 27, naast Roosmarijn Bloembinders, wordt druk geklust. Op de afgeplakte ruiten staat aangekondigd dat er een outlet-store komt: PER 4U Outlet. Met kleding van bekende topmerken.

Zo is inmiddels een behoorlijk deel van wat er rest aan winkels gericht op ‘outlet’ of ‘ramsj’. Spullen die in de reguliere winkels niet meer verkocht (kunnen) worden of gewoon wat oudere en daardoor sterk afgeprijsde items, waaronder bijvoorbeeld boeken. In Batavia stad bij Lelystad hebben ze het ‘gecultiveerd’, de tweedehands kleding en andere zaken, en met succes. In Vlaardingen hopen we op betere tijden en ondernemers die het aandurven in het centrum. Afgelopen week is er weer één vertrokken uit de Fransenstraat: Subway ; een verbouwing werd te duur om nog rendabel te zijn, dus de uitbater vertrok.

We wachten nog even de proef met het tweede uur gratis parkeren in de parkeergarages af. Daarvan verwachten we echter geen wonderen. Wie verzint er wat beters?Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date