MS Mode in de problemen

05-08-2016 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN - MS Mode heeft uitstel van betaling aangevraagd. De dameskledingwinkel kampt met "tegenvallende resultaten als gevolg van een negatief sentiment in de modebranche". Alle vierhonderd winkels in binnen- en buitenland, en de webshop, blijven vooralsnog open. In Vlaardingen is er een winkel van MS mode aan het Liesveld.

In een verklaring schrijft MS Mode dat een zachte winter daarnaast "een negatieve impact heeft gehad op de verkoop van de wintercollectie. Hierdoor heeft MS Mode een deel van de wintercollectie tegen lagere prijzen moeten verkopen."

Het bedrijf, onderdeel van COOLinvestments van ondernemer Roland Kahn,  gaat nu kijken hoe het "weer gezond kan worden". In de periode voorafgaand aan de surseance zijn er diverse gesprekken gevoerd met partijen die geïnteresseerd zijn om (onderdelen van) MS Mode over te nemen, aldus het persbericht.

Het magazine Quote meldde eerder al dat er al enige tijd een uitstelregeling lopen voor een lening van 35 miljoen euro bij de Rabobank. De bank zou geld willen zien of de stekker eruit trekken. Een andere keten van Kahn, Coolcat, zou onder toezicht staan van de afdeling bijzonder beheer van ING wegens aanhoudende verliezen aldus Quote. Ook Coolcat heeft een winkel aan het Liesveld in Vlaardingen. Bij een negatieve ontwikkeling zou dat nog eens twee extra lege etalages opleveren in de toch al door leegstand geteisterde binnenstad.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date