Laat uw oude boeken taxeren

29-06-2018 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN -  Denkt u een zeldzaam boek, handschrift, (staten)bijbel, een oude (handingekleurde) atlas in uw bezit te hebben of documentatiemateriaal uit de oorlog, foto’s, ansichtkaarten of prenten? Schroom niet langs te komen voor een taxatie bij de landelijk bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam. Meer dan 1700 taxaties heeft hij inmiddels op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten, en Australie is hij op dit gebied een (internationaal) begrip. In 2015 heeft hij zijn jubilleum van ruim 1500 taxatiedagen gevierd in de Stadsbibliotheek in Rotterdam. De taxaties die hij verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op de opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd kostbare bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Vorig jaar was hij  te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen (werelderfgoed) met 2 andere experts.

De taxaties vinden alleen plaats op de speciaal georganiseerde taxatiedagen, dus niet via foto’s of aan huis. De kosten voor een taxatie zijn €5 per 5 tot circa 10 boeken, waarbij ook series als één item bedoeld worden. De kosten van taxatie van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Dan gaat het soms om dozen vol met echt waardevolle boeken van voor het jaar 1800 bijvoorbeeld. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een individuele waarde vanaf 75 euro.

U bent van harte welkom en wordt vriendelijk ontvangen in het Bastion Hotel aan de Mr. L.A. Kesperweg 51 op vrijdag 6 juli van 14.00 uur tot 17.00 uur in het restaurant.  Voor informatie ga je naar www.molendijkboeken.nl  of bel je 06 27177625

 Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date