Categorieën

Service

Kinderboekenweek bij Plantage Pontier

Kinderboekenweek bij Plantage Pontier
Winkelen

Kinderboekenweek bij Plantage Pontier

  • Advertorial
  • 07-10-2015
  • Winkelen
Kinderboekenweek bij Plantage Pontier

VLAARDINGEN - Vandaag begint de Kinderboekenweek 2015. Het thema is dit jaar ‘Raar, maar waar!’. Boeken over natuur, wetenschap en techniek staan centraal.Leer bijvoorbeeld van alles over het milieu in Hoeveel papier gaat er in een boom? of over de ruimte in Ongelooflijk RWaar!van Govert Schilling. 

Wie tijdens de Kinderboekenweek voor tenminste  tien euro aan kinderboeken koopt, krijgt het Kinderboekenweekgeschenk Per ongelukt!  van Simon van der Geest cadeau. Als iets per ongeluk toch is gelukt, dan is het per ongelukt. Je hebt iets ontdekt waar je niet naar op zoek was. Eigenlijk moet je het eerste deel zachtjes zeggen en het laatste heel hard: per ongelukt! Dat klinkt vrolijk, anders lijkt het op verongelukt. 

Voor je kleine broer of zus is er het prentenboek Speeltuin van Mies van Hout te koop voor slechts vijf euro. Andere leuke en interessante boeken om te lezen zijn bijvoorbeeld:
-   Het raadsel van alles wat leeft (5 keer bekroond)
-   Jochem Myjer – De Gorgels
-   Sander Koenen – Waarom stinkt een stinkdier? 

Ook heel leuk is het nieuwe deel van Dagboek van een muts. Er was eens (dl. 8). MacKenzie gooit tijdens gym een bal tegen Nikki’s hoofd en alles wordt zwart. Als ze bijkomt is Nikki in een sprookjeswereld beland. Er wordt hard gewerkt aan een bioscoopfilm op basis van de meidenreeks Dagboek van een muts. De film komt in 2016 in Amerika uit. Wanneer we de muts in de Nederlandse bioscopen kunnen zien, is nog niet duidelijk. 

Van de populaire serie Dummie de Mummie is ook een nieuw deel verschenen, namelijk Dummie de Mummie en de drums van Masoeba. Verder gaat er een tweede Dummie-film uitkomen in december 2015. Dummie de Mummie en de sfinx van Shakaba. De eerste film over Dummie de Mummie trok ruim 350.000 bezoekers naar de bioscoop. 

Veel andere boeken staan in de KinderboekenKrant. Deze is gratis af te halen bij boekwinkel Plantage Pontier aan het Veerplein in Vlaardingen (zolang de voorraad strekt).
 

Arend van Dam signeert!

Op zaterdag 10 oktober signeert Arend van Dam bij boekwinkel Plantage Pontier in Vlaardingen tussen 14:00 en 16:00 uur. Arend van Dam is o.a. bekend van de boeken:
-          De vikingen!
-          Ave Caesar!
-          Op reis door Nederland
-          Het verhaal vertelt….De kunst van het vertellen in 50 voorleesverhalen.

Wagenborg Nedlift

Schiedamsedijk 75, Vlaardingen

Meer over Wagenborg Nedlift →