Hoogvliet wil nieuwe supermarkt en woningen

15-12-2017 Winkelen Redactie

De nieuwe Hoogvliet-supermarkt plus de woningen ontwikkeld door Houdijk Architecten.

VLAARDINGEN – Supermarktketen Hoogvliet wil een nieuwe supermarkt bouwen op de locatie van de huidige supermarkt aan de Parallelweg. Samen met Waterweg Wonen wil Hoogvliet ook 39 sociale huurwoningen in het project opnemen. Het gaat daarbij om zogenaamde nul-op-de-meterwoningen en parkeerplekken op een groot parkeerdek. De slechte staat van het huidige pand geeft Hoogvliet alle reden tot modernisering. De gemeente ziet in het plan een impuls voor de transformatie voor het zogenaamde Museumkwartier. Het gebied tussen Museum Vlaardingen en de Parallelweg.

De gemeente Vlaardingen is al enige jaren met Hoogvliet in gesprek over de plannen. Houdijk Architecten uit Vlaardingen heeft al een ontwerp klaar en inmiddels is een – geheime – samenwerkingsovereenkomst naar de gemeenteraad gestuurd. 

Hoogvliet wil, tijdens de bouw van het project een tijdelijk onderkomen vinden en heeft daarbij haar poog laten vallen op het braakliggende stuk grond van het voormalige belastingkantoor en het voormalige Prikkewater op de hoek van de Parallelweg en de Westhavenkade.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date