Categorieën

Service

Historische Winkelboulevard Hoogstraat

Historische Winkelboulevard Hoogstraat
Winkelen

Historische Winkelboulevard Hoogstraat

  • Advertorial
  • 09-10-2013
  • Winkelen
Historische Winkelboulevard Hoogstraat

VLAARDINGEN - Iedere Vlaardinger kent de Hoogstraat, gelegen tussen de Delflandse sluis of Vlaardinger Driesluizen en de Markt. Met haar sierlijke loop, stegen, historische panden en de bijzondere kunstuitingen is het één van de mooiste en authentiekste straten van Vlaardingen. Stichting Stadsherstel Vlaardingen en diverse partners willen dit aspect graag met u delen. Zij presenteren dit najaar: de Historische Winkelboulevard Hoogstraat. Deze wordt zaterdag 12 oktober feestelijk geopend.

Voor een periode van een half jaar is er een serie kleine tentoonstellingen in leegstaande etalages te vinden. Hier nemen de Historische Vereniging Vlaardingen en Archeologische werkgroep Helinium u mee naar het (verre) verleden van de Hoogstraat. Streekmuseum Jan Anderson zet de destijds beroemde  fietsenfabriek BENZO in de schijnwerpers. En ook van het Museum Vlaardingen kunt u een kleine, maar interessante bijdrage verwachten. In een vijftal winkels zijn archeologische voorwerpen te zien uit het depot van de gemeente Vlaardingen.

De groepen 7 en 8 van basisschool 't Palet hebben posters ontworpen, deze treft u op een groot aantal winkelruiten. Op de poster staat ook een QR-code. Scan deze code met uw smartphone of tablet en leer alles over het verleden van de Hoogstraat op www.geschiedenisvanvlaardingen.nl. Charity shop Lokaal97 (Geuzencollege) heeft een bijzondere 'historisch' souvenir gemaakt. Dit bord is een waar collectorsitem!  

Tijdens de feestelijke opening van de Historische Winkelboulevard Hoogstraat (van 10.30 tot 12.30 uur) is er voor jong en oud heel wat te beleven. Er is een kraam, kinderen spelen de straatspelletjes van vroeger en er is popcorn.

Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Schiedamseweg 53, Vlaardingen

Meer over Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. →