Het lege Liesveld

12-08-2016 Winkelen Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Met de sluiting van MS Mode vanwege een faillissement, telt het Liesveld sinds gisteren maar liefst twaalf lege etalages. Eerder deze week trok ook kledingwinkel “Men at Work”  de ‘stekker er uit’ in Vlaardingen. Deze zaak was overigens al eerder gesloten, maar moest van de vastgoedeigenaar weer openen; het nog doorlopende huurcontract gaf aan dat zolang er gehuurd werd er ook een winkel moest zijn. Bij Men at Work hebben ze toen nog enige tijd als Outletstore gedraaid: wat in andere filialen niet verkocht werd, werd voor bodemprijzen aangeboden in Vlaardingen.

Met een dergelijk outlet-concept draait ook Coolcat momenteel. Alles voor weinig, en het is de vraag hoelang Coolcat nog overeind blijft, want ook die kledingketen kwakkelt en wordt door de bank in de gaten gehouden.

‘Om de hoek’ aan het Veerplein zijn onlangs ook twee kledingzaken verdwenen: “Saintz & Sinnerz” en “Cristalle Modes” en op de Korte Hoogstraat staan al zo’n zeven etalages leeg en te wachten op betere tijden en nieuwe ondernemers. Criticasters roepen al langer om iets te doen aan de parkeertarieven om het winkelend publiek weer naar de binnenstad te lokken. De plannen hiervoor van wethouder Ruud van Harten worden al gesmeed, maar lang duurt het wel.

We maakten gisteren een inventarisatierondje Liesveld en ‘gooien’  er ook nog even een foto tegenaan van hoe het ooit was.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date