Hema krijgt nieuwe eigenaar

18-10-2018 Winkelen Redactie

AMSTERDAM/VLAARDINGEN - De Hema gaat over in andere handen. Investeringsmaatschappij Ramphastos van Marcel Boekhoorn wordt de nieuwe eigenaar, zo maakt het bedrijf vandaag bekend.

De huidige eigenaar, durfcapitalist Lion Capital, kocht het Hema-concern in 2007. Drie jaar later, na de kredietcrisis, wilden de Britten al van de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij af. Maar het duurde tot vandaag eer zij een verkoop konden aankondigen. In die jaren haakten koopkandidaten een voor een af; daaronder Ahold en Core Equity, een Belgische investeerder.

De centrale ondernemingsraad van Hema is akkoord met de overname. Die moet nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Beide partijen willen niet bekendmaken wat de nieuwe eigenaar voor de Hema, inclusief de schulden, betaalt. De Hema heeft twee vestigingen in Vlaardingen, op het Verplein en op De Loper.

De bekendmaking van de overname verliep vanmorgen ronduit chaotisch. Boekhoorn ontkende in eerste instantie. Het persbericht over de overname werd door Hema ingetrokken. Een persconferentie, gepland om half twaalf, is verplaatst naar later op de dag. Het persbericht waarin de overname staat aangekondigd is inmiddels wel weer online gezet en de overname is ondertussen door beide partijen aan verschillende media bevestigd.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date