Categorieën

Service

Geen markt, maar wel kramen toestaan

Geen markt, maar wel kramen toestaan
Winkelen

Geen markt, maar wel kramen toestaan

  • Redactie
  • 01-04-2020
  • Winkelen
Geen markt, maar wel kramen toestaan
VLAARDINGEN – De markten in het centrum en op De Loper zijn voorlopig niet toegestaan; er is het risico van teveel mensen te dicht op elkaar en dat is tegen de coronamaatregelen. Maar kunnen we her en der niet individuele kramen toestaan?

Zomaar een ideetje van de ChristenUnie/SGP en raadslid Erik van Pienbroek heeft wethouder Bart de Leede gisteren gevraagd om even mee te denken en te helpen. Van Pienbroek: ,,In Vlaardingen zijn op verschillende plaatsen in de wijken losse marktkraam standplaatsen toegestaan. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt door een bloemen-, loempia- of viskraam. Vaak maken deze kramen maar op 1 dag in de week gebruik van deze standplaats. Zouden deze standplaatsen op andere dagen in de week gebruikt kunnen worden daar andere marktkraamhouders die normaal op de markt in de Loper of het centrum staan?’’

Van Pienbroek wijst er ook op dat sommige marktkraamhouders al op de terreinen van andere bedrijven staan. Zo was dat afgelopen zaterdag bijvoorbeeld het geval met Aardappelhandel Kruythof, die bij Eigenraam in de Tweevriendenstraat stond. Dat moet voor iedereen wat makkelijker gemaakt worden, en dan zonder politieke discussies over vergunningen en bestemmingen, aldus Van Pienbroek.