Femalicious: bijzondere kleding op de Hoogstraat

12-05-2017 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN – Wie de moeite neemt om eens niet over het Liesveld of Veerplein te struinen maar de Hoogstraat te bezoeken, ziet dat er veel aan het veranderen is. Niet alleen is er eerder een start gemaakt met het plaatsen van enorme bloempotten die de ondernemers met groen gevuld hebben, ook komen er steeds meer ondernemers die er bijzondere winkeltjes openen. Zo opende op donderdag 11 mei Naomi Vroegop de deuren van Femalicious Fashion Boutique aan de Hoogstraat 122.

Een nieuwe kledingzaak? Nee, dat niet, want Femalicious was al gevestigd aan de Schiedamsedijk bij bedrijventerrein Vijfsluizen. Naomi besloot echter de ‘stad’ in te trekken. Zijn daar meer klanten te vinden? ,,Het vaste klantenbestand is al erg groot, ook toen ik nog op het bedrijventerrein zat’’, aldus Naomi. ,,Niet alleen uit Vlaardingen en omstreken, maar uit heel Nederland. Ik wilde de stap naar de stad echter nou weleens maken. Mijn klanten vroegen of met die stap de prijzen verhoogd zouden worden, maar daar is geen sprake van. Hier zoek ik met name de samenwerking met collega ondernemers.  Zo worden bij de opening de drankjes verzorgd door Wijnbar Centraal van de Westhavenplaats en de hapjes komen van de Natuurslagerij van schuin aan de overkant in de Hoogstraat.

Is Femalicious een aanvulling op het aanbod aan kledingzaken die er al zijn in Vlaardingen? ,,Ik durf meer risico’s te nemen met het samenstellen van de collectie die ik in de winkel heb’’, aldus Naomi. ,,Je vindt hier dus kleding die je elders niet vindt, omdat andere ondernemers dat dan weer niet aandurven. Je zult dan ook niet zo snel een ander tegenkomen met het shirt of de outfit die je hier aanschaft. Voor mijn inkoop ga ik de grens over, naar Parijs bijvoorbeeld, om daar exclusieve maar zeker ook betaalbare kleding in te slaan’’.

,,Wat je hier aantreft is ook bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld naar een festival of feest te dragen’’, vervolgt Naomi. ,,Of wil je iets exclusiefs voor je eindexamenfeest of diploma-uitreiking ? Dan vind je hier wat je zoekt en elders niet aantreft’’. Is daarmee de doelgroep bepaald waar Femalicious op ‘gokt’? ,,Allerminst’’, aldus Naomi. ,,Natuurlijk komen er jongeren voor iets bijzonders, maar ook van andere leeftijden weten ze de weg naar mijn winkel te vinden. Iets uitzoeken wat je niet tegenkomt bij ketens als H&M’’.

Naomi is nu twee jaar bezig en met succes. Het ondernemen lijkt haar met de ‘paplepel ingegoten’, als kind van een ondernemersechtpaar. Vader en moeder zijn eigenaar van het bedrijf Euro Rope, dat nog wel gevestigd is in het havengebied bij Vijfsluizen. ,,Zelfstandig ondernemer worden, zat er inderdaad al vroeg in’’, bevestigt Naomi. ,,Maar vooral ook bezig zijn met waar je passie voor hebt en lef’’, besluit ze. De Hoogstraat is in ieder geval weer een ondernemer rijker, eentje die iets toevoegt aan de vele bijzondere winkeltjes die je er aantreft.

Femalicious is geopend op de volgende dagen en tijden: maandag tot en met woensdag van 12.00 uur tot 20.00 uur en donderdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Aanstaande zaterdag kun je Naomi ook aantreffen op de Streekmarkt op de Hoogstraat waar ze met een kraam voor Femalicious staat.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date