Faillissement voor MS mode

11-08-2016 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN – Vorige week meldden  we al dat MS mode uitstel van betaling had aangevraagd. De winkel, ooit opgericht als de Mantelspecialist, later afgekort naar MS, verkeerde in ernstige financiële problemen. Gisteren is bekend geworden dat er inmiddels faillissement is aangevraagd.

Met het vernieuwen van de collectie is vorig jaar nog getracht het tij te keren, maar de tegenvallende resultaten van afgelopen winter, die wel erg zacht was, heeft de keten slecht gedaan.

Of de winkel aan het Liesveld gaat verdwijnen is bij een faillissement nooit helemaal zeker, maar waarschijnlijk is het wel. In enkele gevallen willen winkelketens nog wel eens door branchegenoten overgenomen worden, zoals schoenenketen Ziengs deed met Scapino. Daarbij vallen overigens wel vaak ‘slachtoffers, want niet elk filiaal blijft doorgaans gehandhaafd.

MS mode is het volgende slachtoffer in de rij winkelketens, waarbij onder meer V&D, Foto Klein, Dixons, Manfield en nog meer dan een handjevol andere het bedrijf al voorgingen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date