Eenvoudig zelf motorolie bijvullen!

26-11-2020 Winkelen Advertorial

Motorolie bijvullen is vaak eenvoudig en door u zelf gemakkelijk uit te voeren. Toch is niet altijd bekend hoe dit nu precies moet, terwijl dit toch erg belangrijk is voor uw auto. Het bijvullen van motorolie is één van die zaken in onderhoud aan uw auto die u eenvoudig zelf uit kan voeren. Hier leest u meer over het bijvullen van motorolie, het peilen van uw oliepeil en het voorkomen van schade aan uw auto.

Waarom motorolie?
Eerst nog even een belangrijke vraag beantwoorden: Waarom heb ik eigenlijk motorolie nodig? Motorolie heeft verschillende functies. Motorolie zorgt ervoor dat de verschillende draaiende delen in de motor vloeiend kunnen draaien. Door het gebruik van olie wordt schade tussen verschillende draaiende onderdelen voorkomen. Zuigers bewegen op en neer in cilinders. Wanneer deze beweging niet beschermt wordt door olie, zullen de zuigers en de cilinders veel sneller kapot gaan.

Juiste niveau motorolie
Ook tandwielen in de motor zullen gesmeerd moeten worden. Mocht dit niet gebeuren draaien de tandwielen tegen elkaar, waardoor de motor direct stuk zal draaien.. Wanneer het rode olie lampje gaat branden raden wij u daarom aan direct olie bij te vullen. Het is ook verstandig om een 1-liter flesje Mobil 1 olie in uw auto bij u te hebben.

Te weinig olie? Dan motorolie bijvullen
Zo is te weinig olie niet goed voor uw auto, te veel olie is ook niet goed. Met teveel olie zal de motor niet zo snel kapot gaan, maar de motor kan olie gaan lekken. Ook zou de motor vast kunnen lopen door een te grote hoeveelheid olie.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date