Economie Binnenstad: over een andere boeg

07-03-2016 Winkelen Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Gisteren kon er voor het laatst gereageerd worden op de vacature van binnenstadsmanager . Deze week zal naar verwachting er een selectie worden gemaakt van de kandidaten, vrouw of man, en dan moeten we aan het eind van de maand toch wel weten ‘wie het wordt’. 

In het Centrum zijn, op kleine schaal, wel wat bewegingen zichtbaar; op het Liesveld is een voorheen lege etalage ‘opgetuigd’ in Italiaanse sferen en op de ruit van een ander leeg pand hangt een opvallende poster. Daarop worden (startende ?) ondernemers uitgenodigd er een POP-UP-store te beginnen. In tegenstelling tot eerder kun je nu blijkbaar ook eens op basis van een kort huurcontract eens uitproberen of het Centrum van Vlaardingen geschikt is voor jouw ‘nering’.

Voor sommige winkels is het wachten of ze verdwijnen of niet. Landelijk nieuws is dat de voorraden van de winkels van Aktiesport binnen de muren van Scapino, de ‘shop in store’ formules, door Scapino overgenomen worden. Scapino zelf is overgenomen door de schoenenwinkels van Ziengs. Het is daarbij nog niet duidelijk of Scapino aan het Veerplein blijft.

Voor wat betreft Aktiesport op het Liesveld is het ook nog angstig wachten. Cadeaubonnen worden daar al even niet meer ingenomen, iets wat ook bij V&D eerder gebeurde na het faillissement. Voor de winkels van Aktiesport én het bijbehorende Perry Sport zijn er wel gegadigden die een en ander voort willen zetten. De curator die het faillissement afhandelt is nog in gesprek met de potentiële overnamekandidaten.

Onbekend tenslotte is wat er met het nieuwe V&D pand gaat gebeuren. Van eigenaar en investeerder Green Real Estate, die ook het ‘oude’ V&D pand in bezit heeft, is nog niets vernomen van eventuele plannen. Eén mogelijkheid is een verzamelgebouw waar verschillende winkels zich kunnen vestigen. De ideeën en oplossingen moeten komen uit de samenwerking tussen eigenaren van panden, ondernemers, investeerders en de nieuwe binnenstadsmanager.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date