Drukwerk gebruiken om als lokale ondernemer op te vallen doe je met deze tips

04-04-2019 Winkelen Redactie

In deze tijd van online marketing vergeet je misschien snel dat fysieke folders en reclame op papier al jaren hun werk goed hebben gedaan. Hoewel digitale advertenties en reclames absoluut verder doorgroeien, mogen we niet vergeten dat drukwerk op papier vooral voor lokale ondernemers in bijvoorbeeld Vlaardingen van groot belang is. Hierbij is de juiste combinatie van offline en online marketing een gat in de markt en dé manier om klanten te benaderen. In dit artikel lees je daarom meer over waarom je als lokale ondernemer ook nog steeds moet kijken naar gedrukte marketing en reclame om op die manier klanten te trekken voor je bedrijf. 

Klanten worden graag persoonlijk benaderd
Mensen vinden het over het algemeen fijn om persoonlijk benaderd te worden, ook wanneer het om reclame gaat. Bij online marketing zie je het al vaak dat men bij naam wordt genoemd in een mail of een nieuwsbrief. Waarom zou dit offline niet kunnen? Wat betreft lokale ondernemers is dit juist dé manier om bestaande en eventueel nieuwe klanten te treffen. Wanneer je over een klantenbestand beschikt, kun je hier handig gebruik van maken zonder dat het too much wordt. Men vindt mails die wekelijks worden verstuurd al gauw vervelend, maar bij een persoonlijke folder of brief die je eens per maand of zelfs minder vaak ontvangt is dit een stuk minder. Heb je bijvoorbeeld een winkel met keukenproducten of verkoop je lokale etenswaren? Mensen zullen sneller naar je winkel komen wanneer ze een persoonlijke folder of zelfs een leuk kaartje in de bus ontvangen dan wanneer je een onpersoonlijke mail verstuurt. Zo’n folder kun je in een oplage naar keuze al gemakkelijk via een online drukkerij bestellen. De stapel folders heb je vaak binnen no time in huis. 

Perfect als reclame voor de horeca
Natuurlijk bestaan er verschillende lokale branches waarbij het gebruik van fysieke folders in sommige gevallen nog net iets belangrijker is dan bij andere werkgebieden. Voor lokale ondernemers in de horeca is een papieren folder, een gedrukte menukaart of een kaartje met een kortingsactie dé manier om klanten te trekken. In Vlaardingen zijn er immers genoeg fijne plekjes waar je best eens zou willen eten, maar waar je nog nooit kennis mee hebt gemaakt. Met een handige kortingsbon op papier die je in de brievenbus hebt ontvangen is de drempel net iets minder hoog om er te reserveren. Wat daarbij mooi meegenomen is, is het feit dat goede foto’s van maaltijden, drankjes of het restaurant zelf vaak nog net iets beter tot hun recht komen wanneer deze afgedrukt zijn. Zo wordt het nog aantrekkelijker voor klanten om eens langs te komen. 

Papier drukwerk als betaalbare investering
Voor welke manier van marketing je ook gaat; wanneer je het op de juiste manier wilt aanpakken, kost dit altijd geld. Denk daarom altijd aan het eindproduct waarmee je juist klanten wilt trekken, wat uiteindelijk weer geld oplevert. Een van de grootste voordelen van drukwerk op papier is het feit dat het gaat om slow news. Online advertenties worden al gauw als spam gezien; ga bij jezelf maar eens na hoe vaak jij een advertentie weg klikt zonder er naar te kijken. Zolang jij voor een persoonlijke noot zorgt op je fysieke reclame, je kiest voor een leuke kortingsactie op papier of je voor een mooie en opvallende flyer zorgt is de investering in drukwerk een zeer goed idee voor je lokale onderneming. 

Lokale feesten en evenementen uitlichten
Het gemak en de snelheid van folders bestellen bij een online drukker is daarnaast erg handig voor lokale ondernemers wanneer zij feesten en evenementen onder de aandacht willen brengen. Neem bijvoorbeeld het feestje dat het Van Hogendorpkwartier vierde; achteraf is het leuk om dit soort foto’s in een pamflet thuis te krijgen en vooraf was het handig geweest om de informatie op papier te ontvangen. Zelfs wanneer je het niet eens in huis zou ontvangen, kan papieren drukwerk hier een handje helpen om bezoekers te trekken. Het grote voordeel van papieren folders is namelijk dat je ze gemakkelijk kunt verspreiden: vraag aan de cafés en restaurants in de buurt of ze enkele folders willen ophangen of neerleggen. Extra tip: papieren folders zijn perfect om uit te delen vlakbij je winkel, een evenement of bij je onderneming. Daarnaast is het dé manier om papieren coupons of kortingscodes bij uit te delen; op die manier trek je mensen direct naar je winkel of je feestje toe. Misschien doet iemand direct een aankoop bij je bedrijf of event. Zo belangrijk en handig kan het dus zijn om folders laten drukken zijn voor je lokale bedrijf.

 Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date