Dit zijn de beste sauna’s voor thuis

01-11-2022 Winkelen Ingezonden mededeling

Met een sauna in huis profiteer je van verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het positieve effect wat een Finse sauna kan hebben op je gezondheid. Het verschil in temperatuur binnen en buiten een Finse sauna maakt dat je lichaam meer witte bloedcellen aanmaakt, welke een positief effect hebben op je immuunsysteem. Je zal hierdoor minder snel last hebben van een griepje of verkoudheid. Zeker in de herfst- en wintermaanden is dit een fijn gegeven, daar veel mensen juist in deze periode te maken krijgen met een verslechterd immuunsysteem. Niet alleen het feit dat je immuunsysteem verbetert is een reden om de aanschaf van een sauna te overwegen. Ook biedt een sauna je de ruimte om je even terug te trekken; een moment voor jezelf na een drukke dag op het werk.

Keuze uit verschillende soorten sauna’s

Bij de aankoop van een sauna heb je de keuze uit verschillende varianten. Denk allereerst aan het verschil tussen een sauna voor buiten en sauna’s voor binnen. Het is afhankelijk van de ruimte in huis, of het de moeite waard is om een kamer op te offeren voor het laten plaatsen van de sauna. In de tuin heeft men doorgaans meer ruimte. Een ander verschil zit in het type sauna, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen een klassieke Finse sauna en een infraroodsauna. In een Finse sauna ligt de temperatuur hoger, evenals de luchtvochtigheid. Dat laatste wordt niet door iedereen als even prettig ervaren, waarmee de infraroodsauna een goed alternatief is. Ervaar het zelf door eens een sauna in de buurt te bezoeken. Een derde verschil zit in het formaat van de diverse sauna’s. Met hoeveel personen wil je hier straks gebruik van kunnen maken?

Voorkom een onnodig hoog energieverbruik

Een saunakachel verbruikt relatief veel energie, wanneer de sauna onnodig ruim is. Denk aan een sauna voor vier personen, welke je in de praktijk voornamelijk met z’n tweeën gebruikt. Neem vooraf in overweging om voor een sauna voor twee of misschien drie personen te kiezen. Dat bespaart niet alleen aan energie, maar is ook een duurzamere keuze. Niet onbelangrijk: de sauna is eerder warm bij het gebruik van dezelfde saunakachel.

Er zijn verschillende winkels waar je de diverse sauna’s in de showroom kunt bekijken. Het geeft je een goed beeld van de ruimte die een tweepersoons sauna je biedt, in vergelijking met een model voor vier personen. Het helpt je tot een weloverwogen keuze te komen.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date