De lekkerste kaas van Nederland haal je bij Hogervorst

07-11-2014 Winkelen advertorial

VLAARDINGEN - Robin en Alice Hogervorst zijn trots op Stompetoren kaas! Voor het eerst is in Nederland een kaaskeuring georganiseerd om te bepalen welke kaas de ‘lekkerste kaas van Nederland’ is. Door een onafhankelijk jury is bepaald dat Stompetoren Belegen is bekroond tot lekkerste milde kaas van Nederland. Ook de Stompetoren Light Extra Belegen is in de prijzen gevallen. Deze kaas werd bekroond met een zilveren medaille in de categorie ‘kaas met minder vet’. 

Stompetoren kaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt in Noord-Holland. De melk die gebruikt wordt komt van koeien die grazen in de omgeving van het plaatsje Stompetoren. Als de kazen twee weken oud zijn worden ze overgebracht naar het kaaspakhuis van Kaashandel Remijn. In dit pakhuis rijpen de kazen in een relatief hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Hierdoor verliest de kaas minder vocht en krijgt de kaas een mooie volle smaak. Daarnaast heeft de kaas een dun korstje en een laag zoutgehalte. 

Hogervorst kaas, wijn & delicatessen in Vlaardingen verkoopt al geruime tijd Stompetoren kaas, en is trots dat deze kaas nu door een onafhankelijke jury is bekroond. 

U vind ons aan het Van Hogendorpkwartier, Van Hogendorplaan 927 in VlaardingenGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date