Boekenweek gestart

26-03-2017 Winkelen Advertorial

Harm Dessens-Hakkoer en Ewoud Sanders signeren

VLAARDINGEN - Op zaterdag 25 maart begon de Boekenweek 2017 die dit jaar als thema “Verboden vruchten” heeft. Bij aankoop van minimaal €12,50 aan Nederlandstalige boeken ontvang je het boekje van Herman Koch “Makkelijk leven” cadeau zolang de voorraad strekt.

Bij boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein waren er gistermiddag maar liefst twee auteurs aanwezig voor een signeersessie om de Boekenweek in te luiden: Ewoud Sanders en Harm Dessens-Hakkoer.

Taalhistoricus Ewoud Sanders presenteerde zijn nieuwe boek “Pruimen op sap”. In dit beknopte erotisch abc ontleedt en analyseert hij het ontstaan en gebruik van erotische woorden. Hij verzamelde de beste anekdotes en opmerkelijkste taalfeiten over de geschiedenis van de seksualiteit; wat bedoelde een zekere jongedame uit Petersburg bijvoorbeeld toen zij in 1913 in het Algemeen Handelsblad meldde dat men bij haar terecht kon voor “Russische lessen”? En wanneer was het woord “klaarkomen” nog onschuldig? Sanders’ ingetogen teksten worden begeleid door prikkelende illustraties van Olivia Etterna, die onder meer illustreert voor NRC Handelsblad, Trouw en het Concertgebouw. De prijs van het boek “Pruimen op sap” is €19,99

Harm Dessens-Hakkoer is docent Nederlands aan het Groen van Prinstererlyceum in Vlaardingen en debuteert met zijn roman “Transitie, Co Ni Mire Rium”. Na een reis van vier naar Dublin startte hij het schrijverschap. Hij beschrijft zijn ervaringen met mensen die opvallen door hun verhaal, hun zijn of door hun verschijning. De prijs van zijn debuutroman bedraagt €19,50.

De Boekenweek duurt nog tot en met 2 april.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date